Україна не планує запроваджувати чергове обмеження на в’їзд іноземців / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що уряд наразі не планує запроваджувати чергове обмеження на в’їзд іноземців до України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час онлайн-брифінгу.

«Я радий, що запровадження обмеження на в’їзд іноземців не встигло перетворитися на традицію. Це було форс-мажорне рішення, яке ми були вимушені ухвалити для захисту здоров’я громадян та стримування поширення пандемії», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожУкраїна оновила перелік країн "червоної" зони за поширенням COVID-19

Кулеба наголосив, що виступає за те, щоб навіть в умовах пандемії можливість для подорожей зберігалася, щоб в Україну могли в’їжджати іноземці з дотриманням певних базових правил, і саме таку політику, за його словами, на сьогодні реалізує уряд.

«В планах уряду станом на зараз немає наміру запроваджувати чергове обмеження на в’їзд іноземців до України», - сказав Кулеба.

Заборону в'їзду іноземцям в Україну

26 серпня Кабмін ухвалив рішення про тимчасову заборону в'їзду в Україну іноземцям до 28 вересня, крім окремих категорій громадян. Постанова діяла з 00:00 29 серпня до 00:00 28 вересня. 29 вересня уряд змінив правила в’їзду іноземців в Україну на період дії карантину.