Сьогодні православні відзначають Трійцю / фото УНІАН

Православні та греко-католики сьогодні відзначають день Святої Трійці.

Читайте такожВихідні та свята в Україні: календар на 2020 рік

Трійцю відзначають на 50-й день після Великодня, тому цей день ще називають П'ятидесятницею. Свою першу назву свято одержало на честь сходження Святого Духу на апостолів, яке обіцяв їм Христос ще перед Вознесінням. Усі православні храми цього дня прикрашені гілками берези, бузку, клену - вони символізують оновлення душі.

Відео дня

Президент України Володимир Зеленський та прем'єр Денис Шмигаль привітали українців зі святом. 

«Зі святом вас, дорогі українці. Нехай Господь Бог допомагає та захищає усіх нас та нашу країну», - написав у Facebook Зеленський.

Президент також побажав українцям злагоди, не тримати на когось зла і не заздрити. «Бо тільки з чистою душею й серцем, без зла, образ і лихих думок ми з вами зможемо зробити нашу країну кращою», - наголосив він.

Шмигаль у своєму привітанні нагадав, що Трійця - це сімейне свято.

«Від щирого серця вітаю всіх християн із благословенним святом Трійці. Цього року вся християнська спільнота відзначає це свято разом, єдиними устами та єдиним серцем прославляючи Бога. Трійця — це світле, сімейне свято. З щирим серцем хочу побажати, аби Отець, Син і Святий Дух оберігали кожну сім'ю, приносячи в оселю лише душевний спокій, міцне здоров'я та віру в перемогу добра та світлих ідеалів. Зі святом вас, дорогі українці. Нехай Господь Бог допомагає та захищає усіх нас та нашу країну», - побажав прем'єр.