Пікет у Чернівцях / фото УНІАН

У Чернівцях на Центральній площі сьогодні зібралося приблизно 100 місцевих мешканців на акцію протесту проти карантинних обмежень, які були запроваджені у місті після його входження до «червоної» зони карантину.

Читайте такожУ Кабміні розповіли, чи можуть знову запровадити жорсткий карантин в Україні

Як передає кореспондент УНІАН, участь у пікеті під міськрадою беруть підприємці, педагоги й діти, вимагаючи не закривати навчальні заклади та не обмежувати роботу громадського транспорту й закладів торгівлі та харчування.

Відео дня

«Ми не хочемо бути рабами. Ми вийшли сьогодні на акцію, щоб підтримати всю Україну. Ми виступаємо проти "лжепандемії", проти неправдивих показників хворих», - сказав один з учасників акції.

Пікет у Чернівцях / фото УНІАН

Коронавірус у Чернівецькій області vs протести проти обмежень

  • Унаслідок несприятливої ситуації із поширенням коронавірусної хвороби, місто Чернівці, Кіцманський, Вижницький, Заставнівський, Новоселицький і Глибоцький райони Чернівецької області, згідно з рішенням Державної комісії з ТЕБ та НС, внесені до «червоної карантинної зони, у якій діють обмеження щодо роботи громадського транспорту, закладів освіти й ресторанів.
  • У вівторок, 25 серпня в центрі Чернівців приблизно 500 місцевих підприємців зібралися під стінами міськради на акцію протесту "Голодний карантин". Під час пікету його учасники вимагали у місцевої влади скасувати карантинні обмеження та дати можливість розвиватися малому бізнесу.
  • Згодом міська рада ухвалила рішення про послаблення карантинних обмежень на території міста.
  • Проте наступного дня правоохоронці, проводячи перевірку дотримання в місті карантинних обмежень, почали зупиняти водіїв тролейбусів та маршруток, намагаючись оформити щодо них протоколи про адмінправопорушення. Після цього громадський транспорт у місті тимчасово припинив курсувати.
  • 27 серпня у Чернівцях відновили рух громадського транспорту, який курсує у режимі спеціальних перевезень.
  • Того ж дня стало відомо, що місцеве управління Нацполіції відкрило кримінальне провадження за фактом ухвалення міською радою рішення про послаблення карантинних обмежень у місті, яке належить до «червоної» зони.
  • Станом на 28 серпня у Чернівецькій області зафіксовано 9997 випадків зараження коронавірусом від першого встановленого випадку. Серед них 6161 людина одужала, а 276 осіб померли.
  • Чернівецька область увійшла до переліку регіонів України, в яких за минулу добу зафіксовано найбільше нових випадків зараження COVID-19 – 142.