В Україні відзначають 76-ту річницю визволення від фашистських загарбників / фото president.gov.ua

Сьогодні, 28 жовтня, в Україні відзначають 76-ту річницю визволення від фашистських загарбників. З цієї нагоди президент Володимир Зеленський вшанував пам'ять українців, які віддали своє життя за визволення рідної землі.

Читайте також28 жовтня 2020 - яке сьогодні свято, прикмети та іменинники, що сьогодні не можна робитиПро це повідомляє прес-служба офісу президента.

«Україна завжди пам’ятатиме тих, хто віддав своє життя, звільняючи нашу землю від загарбників. За мир українці заплатили надзвичайно високу ціну, і найвищою шаною добрій пам’яті полеглих є наша з вами відданість справі збереження миру», – наголосив глава держави.

Від імені президента України було встановлено вінок до могили Невідомого солдата у Парку Вічної Слави у Києві.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков нагадав, що Друга світова війна стала жахом для кожної української сім'ї, адже принесла із собою втрати, біль і сльози.

«Є дні, які ми ніколи не забудемо. Один з таких - День визволення України від фашистських загарбників. Скільки б років не минуло, ми пам'ятаємо відвагу та волю до перемоги, жертовність та боротьбу кожного за мирне небо для всіх нас», - йдеться у зверненні Разумкова.

За його словами, сьогодні українці вшановують пам'ять тих, хто ціною власного життя звільнив Україну від фашистських військ.

«Їх подвиг крізь роки нагадуватиме всім поколінням українців про мужність та хоробрість ветеранів Другої світової війни. Герої тих часів без вагань та роздумів стали на захист своїх родин, своєї землі, свого права на щасливе майбутнє, - зазначив голова парламенту. - Але разом із тим показала, наскільки єдиними були всі учасники тих подій у прагненні до свободи. Сьогодні ми вклоняємося всім, хто звільнив рідну землю від ворога, пишаємося їх героїзмом, стійкістю та патріотизмом! Пам’ятаємо та дякуємо!».

День визволення України від фашистських загарбників: що відомо

  • Це національне свято, яке щорічно відзначається в Україні 28 жовтня.
  • Ініціатором введення цього свята на офіційному рівні у 2009 році став міністр економіки України на той момент Сергій Тігіпко.
  • Указ про святкування підписав третій президент України Віктор Ющенко.