21 червня у Києві в 10-поверховому житловому будинку стався вибух / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський вручив сертифікати на нові квартири 12 родинам, які втратили житло під час вибуху в будинку на Позняках у Києві.

Трансляція заходу велась на сторінці Офісу президента у Facebook.

«Я від серця співчуваю, всі розуміють, що таке втрачати близьких – це дорожче, ніж будь-які квартири. Чим можемо, ми допомагаємо і готові допомагати саме зараз. Всі 40 квартир – під нашим особистим контролем. [...] Зараз перші 12 квартир ми хочемо вам віддати, тим сім’ям, де діти… і окремо віддали квартири Анастасії, яка втратила усю сім’ю, та Анатолію, який втратив батька», - заявив він.

Президент зазначив, що це все нові квартири, в них потрібно зробити ремонт. Окремо Зеленський звернувся до міського голови Києва Віталія Кличка, який був присутній на заході, допомогти зробити ремонт в цих квартирах.

Читайте такожВибух на Позняках: стало відомо, що заважає швидкому демонтажу пошкодженого під'їзду (відео)

Президент видав сертифікати на нові квартири 12 родинам, а всім іншим постраждалим пообіцяв, що вони будуть забезпечені житлом впродовж місяця.

Як повідомляв УНІАН, о 10:00 21 червня у Києві в 10-поверховому житловому будинку за адресою: вул. Соломії Крушельницької, 1/5 стався вибух, за попередніми даними, газоповітряної суміші без подальшого горіння. Зруйновано п’ятий, шостий, сьомий та восьмий поверхи будинку.

Рятувальники дістали з-під завалів тіла п’ятьох осіб: двох жінок 1943 і 1974 р.н. і трьох чоловіків 1991, 1967, 1976 р.н.

24 червня заступник голови Київської міської держадміністрації Петро Пантелеєв заявив, що постраждалим виплатять компенсацію від 50 до 100 тис. грн та забезпечать житлом, рівноцінним тому, яке вони втратили.