Україна обмежує виїзд своїх громадян за кордон

Посольство Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії знову заявляє, що Україна обмежує виїзд своїх громадян за кордон.

Як ідеться у повідомленні Посольства Британії в Україні у Facebook, в середу, 3 червня, з'явилася можливість здійснити політ на спеціальному рейсі авіакомпанії SkyUp з Києва до Лондона (відправлення літака - 13:30).

"Будь-ласка, візьміть до уваги, що українська влада поінформувала нас, що лише українці з дозволом на постійне проживання в інших країнах зможуть покинути Україну", - йдеться у повідомленні.

Якщо громадяни України мають дозвіл на постійне проживання у Британії і бажають скористатися зазначеним рейсом, вони повинні написати до 14:00 31 травня листа на електронну адресу UKinUkraine@fco.gov.uk

Читайте такожПольща послабила карантинні вимоги для сезонних робітників з України

Зокрема в цьому листі слід вказати повне ім'я, дату народження, номер паспорта і термін його дії, номер дозволу на проживання і дату завершення терміну його дії, скановану копію цього дозволу, а також деталей відносно маршруту до Британії.

Також слід врахувати, що інформування британським посольством Міністерства закордонних справ України про намір виїхати з України не підтверджує дійсність дозволу на проживання або можливість в'їхати у Британію.

"Остаточне рішення про дозвіл на в'їзд до Сполученого Королівства завжди ухвалюється прикордонними силами Британії у місці прибуття", - сказано у повідомленні.

Окремо сказано, що пасажири, які прибувають у Велику Британію до 8 червня, мають впродовж 14 днів перебувати у самоізоляції.

8 травня Посольство Великої Британії в Україні повідомило, що літак "Міжнародних авіаліній України" 11 травня має здійснити спеціальний рейс з Києва до Лондона. Водночас зазначалося, що українська влада поінформувала, що лише українці з постійним місцем проживання в інших країнах зможуть залишити Україну.

Після цього українські високопосадовці виступили із запереченням, що забороняли виїзд українцям за кордон.