На продукцію організатори виготовляли підроблені документи / фото СБУ

Служба безпеки України блокувала сприяння терористичній організації «ДНР» через незаконні поставки вугілля з окупованої території в нашу державу та країни Європейського Союзу.

Читайте такожУ Миколаєві місцеві "торгаші" з росіянином ледь не продали в РФ обладнання для військових кораблівПро це повідомила прес-служба СБУ.

«Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що організував протиправний механізм власник донецьких збагачувальних фабрик групи компаній «Энергоимпекс». За домовленістю з ватажками «ДНР», його структури «допомагали» бойовикам з сортуванням та збагаченням кам’яного вугілля, видобутим на «націоналізованих» шахтах», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

За даними слідства, на продукцію організатори виготовляли підроблені документи про її походження. Потім вугілля через територію РФ «офіційно» постачали та реалізовували в Україні та деяких країнах Європейського Союзу. Більша частина отриманих коштів йшла до псевдобюджету «ДНР» та на матеріальну підтримку незаконних збройних формувань.

Для здійснення протиправної діяльності в Україні організатор зареєстрував у Києві так звану «дзеркальну» комерційну структуру з українською юрисдикцією.

Відкрите кримінальне провадження / фото СБУ

Незаконні поставки вугілля з окупованої Донеччини: деталі розслідування

  • У рамках розпочатого кримінального провадження правоохоронці провели в Києві низку слідчих дій в офісі та за місцями проживання фігурантів справи.
  • Вилучено документацію, печатки суб’єктів господарювання з ознаками фіктивності, які доводять здійснення оборудки.
  • Вирішується питання щодо повідомлення про підозру організатору українського «офісу» та іншим фігурантам за ст. 258-3 Кримінального кодексу України.