Ольга Калініна з чоловіком / фото obozrevatel.com

До санкційного списку Ради національної безпеки та оборони (РНБО) помилково внесли киянку Ольгу Калініну, яка має таке ж саме ім'я та прізвище як у секретаря територіальної виборчої комісії Первомайського району в Криму.

Як пише "Обозреватель", попри те, що жінка не має ніякого відношення до "виборів" на окупованому півострові, її ім'я та прізвище потрапили під санкції вже вдруге.

У результаті молодший науковий співробітник Інституту міжнародних відносин Київського національного університету ім. Тараса Шевченка не може отримувати зарплату та користуватися банківськими картками у зв'язку з тим, що її рахунки повністю заблоковані.

Відео дня

Зазначається, що вперше у 2018 році для того, щоб домогтися справедливості, Ользі знадобився майже рік.

"Це коштувало нервів, часу, сил... Нікому не побажаю зіткнутися з подібною ситуацією...", – розповіла вона.

Читайте такожРНБО розширила перелік підсанкційних контрабандистівЗа її словами, за той випадок перед нею ніхто навіть не вибачився, так ще й історія повторюється.

"Переді мною ніхто навіть не вибачився за те, що сталося в 2018 році! І якби не розголос, не допомога ЗМІ, прокуратури АРК, Держприкордонслужби України, які пред'явили докази того, що я ніяка не терористка, то я б досі жила в пеклі. Це ж треба так лажати, щоб вдруге помилково "відправити" людину під санкції! Але, знаєте, навіть не здивуюся, якщо через кілька років знову побачу себе в подібному списку", – додала Калініна.

Киянка готується до чергового витка боротьби за справедливість, їй знову доведеться доводити, що вона не терористка та не має ніякого відношення ні до проведення "референдуму" в Криму, ні до "роботи на Росію".

Пізніше стало відомо, що після появи інформації в ЗМІ жінці зателефонував особисто секретар РНБО Олексій Данілов. Він вибачився за принесені незручності та пообіцяв виправити ситуацію максимально швидко. Зокрема, Данілов пообіцяв вирішити питання розблокування рахунків.

"Звичайно ж, я не очікувала, що мені подзвонить сам секретар РНБО. Коли побачила незнайомий номер, то подумала, що після виходу статті зі мною хочуть поговорити журналісти інших видань. А тут таке. Я приємно здивована", – розповіла вона.