Офіс президента відмили / скріншот з відео

Фасад офісу президента сьогодні був практично повністю очищений від слідів вандалізму, який мав місце на акції прихильників Стерненка 20 березня.

Читайте такожПогром під ОП: суд обрав запобіжний захід громадському активісту Ратушному (відео)

Як повідомляє "Страна", клінінгова служба завершує роботи з очищення будівлі від написів. Зараз на місці знаходяться всього два співробітники, один з яких полірує гранітні плити. 

Відео дня

Робітники розповіли журналістам, що відмивати фарбу було дуже складно.

"Поверхня плитки пориста, фарба глибоко проникає, а хімія знімає тільки верхній шар. Доводилося по два рази мити. Фарба ще й хороша була, дорога, розпилювали її товстим шаром, сильно в'їлася. Намучилися. Ледве відмили за тиждень", - розповіли співробітники. 

Зараз про події біля офісу президента нагадує лише відсутність дверей головного входу. 

Протести під офісом президента 20 березня: що сталося

  • 20 березня біля будівлі офісу президента на вул.Банковій у Києві відбулася акція на підтримку засудженого громадського активіста Стерненка.
  • Протестувальники палили фаєри і кидали шумові гранати. Вони намагалися підпалити табличку "Президент України" на будівлі. Також активісти розбили скло в дверях будівлі і закидали фаєри і димові шашки всередину. Один з фаєрів залетів на балкон будівлі. Крім того, учасники акції розмалювали будівлю ВП червоною фарбою.
  • Правоохоронці встановили імена не менш як семи активістів, яких підозрюють у навмисному знищенні та пошкодженні майна. Декільком оголосили про підозру.
  • В ОП спочатку заявили, що усунення пошкоджень будівлі офісу президента коштуватиме приблизно два мільйони гривень.