2 лютого Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо закриття телеканалів / фото ua.depositphotos.com

У Верховному суді оскаржили закриття телеканалів «NewsOne», «112 Україна» і «ZIK».

Про це повідомляє прес-служба Судової влади України.

«Сьогодні до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду надійшло два позови громадян, які оспорюють указ президента України від 2 лютого 2021 року № 43/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 лютого 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». Згідно із додатком 2 до рішення РНБОУ застосовано персональні санкції щодо низки телеканалів. Позовам, які надійшли до суду, присвоєно реєстраційні номери справ – № 9901/22/21, № 9901/23/21», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожПід телеканалом "НАШ" сталися сутички правих активістів з поліцією (відео)

Закриття телеканалів Медведчука: що відомо

  • 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій стосовно народного депутата від партії «ОПЗЖ» Тараса Козака і 8 компаній, які є засновниками телеканалів «112 Україна», «ZIK» і «NewsOne».
  • Мовлення цих телеканалів припинено в цифровому мультиплексі і кабельних мережах у ніч проти 3 лютого. Водночас ці телеканали продовжують мовлення на платформі YouTube.
  • Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов наголосив, що рішення запровадити санкції проти цих телеканалів не стосується питання свободи слова, а спрямоване на боротьбу з інформаційним тероризмом проти України.
  • Зеленський заявив, що рішення РНБО про санкції проти цих телеканалів є юридично вмотивованим і було ухвалене відразу після того, як були зафіксовані та обговорені конкретні підстави для нього. За словами глави держави, всі загрози національній безпеці України отримають ефективну та законну відповідь.