Зеленський пообіцяв парад перемоги після повернення всіх територій / скріншот

Президент України Володимир Зеленський обіцяє провести військовий парад після повернення всіх тимчасово окупованих українських територій.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив у промові з нагоди 29-ї річниці незалежності України на Софійській площі у Києві.

Читайте також"Вітання всім патріотам в ОРДЛО": в небо над Донецьком запустили прапор України (відео)

Відео дня

Президент зауважив, що сьогодні, 24 серпня, будуть відзначені нагородами ті, «хто щодня примножують нашу незалежність».

«Наші військові та захисники – люди з великої літери, завдяки яким ми сьогодні стоїмо тут, завдяки яким ми зберегли свою незалежність. Сьогодні всім ветеранам, добровольцям та волонтерам українці зможуть щиро подякувати та вклонитися під час їхньої ходи Хрещатиком», - додав глава держави.

Зеленський підкреслив, що українська військова техніка сьогодні є на сході країни.

«Я впевнений, що саме так і має бути, бо танки, бронетранспортери, літаки – це не атракціон для киян та гостей столиці в країні, яка захищає свій суверенітет зі зброєю в руках. Техніка має бути не в мирному Києві, а на передовій – там, де вона зараз потрібна, і тільки так і має бути, якщо ми поважаємо власну армію», - додав він.

«Парад у нас обов’язково буде у майбутньому – парад української перемоги, коли ми повернемо всіх наших людей і всі наші території», - заявив він.

«Коли на нашій землі буде сталий мир – ми проведемо великий парад усіх наших військ та техніки, парад після якого більше ні в кого навіть не виникне думки порушити мир в Україні, посягнути на її свободу та незалежність», - додав президент.

День Незалежності України 2020