ЗНО - ЗНО карантин - Кличко хоче скасувати ЗНО для випускників, які будуть вступати до вишів  цьогоріч / УНІАН

Влада Києва ініціює скасування зовнішнього незалежного оцінювання для випускників шкіл, які не планують вступати до закладів вищої освіти цього року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Київський міський голова Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу.

Читайте такожПробне ЗНО-2020: дати, запрошення та інструкція (відео)

Відео дня

«Департамент освіти міста запропонував скасувати в цьому році Державну підсумкову атестацію для одинадцятих класів. Для учнів 4 та 9 класів міністерство скасувало її ще раніше. Ми пропонуємо, щоб випускники, які не планують цього року вступати до українських вищих навчальних закладів, не складали ЗНО. Це ж стосується і випускників закладів професійно-технічної освіти. Ті ж, хто вступатимуть, пройдуть ЗНО відповідно до затвердженого графіка», - сказав мер.

За словами Кличка, цього року ЗНО в столиці планують складати 31 тис. киян, з яких цьогорічних випускників шкіл тільки 17 тисяч.

«Для проведення оцінювання в Києві підготували майже 7 тисяч аудиторій. Там будуть здійснювати всі необхідні заходи дезінфекції та контроль за станом тих, хто прийде на ЗНО», - повідомив Кличко.

Як повідомляв УНІАН, цього року основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання відбуватиметься з 25 червня до 17 липня. У нинішньому році для учасників ЗНО удвічі збільшили термін допуску до пункту пропуску. Також дітей проситимуть дотримуватися соціальної дистанції.