ЗСУ отримали понад 80 дронів за сприяння Favbet Foundation

Збройні Сили України та інші сили оборони з початку повномасштабного вторгнення отримали понад 80 дронів за сприяння благодійного фонду Favbet Foundation.

Про це йдеться в інтерв'ю президента Фонду Андрія Матюхи для видання Обозреватель.

"У нас є відділ, який визначає стратегію щодо закупівель, там осіб п'ять працює. Ці хлопці чітко орієнтуються і в технічних, і в фінансових питаннях. Знають, що і де краще купувати. Наприклад, останнім часом закуповуємо багато техніки українського виробництва. Хоча на початку війни все це купувалося в основному за кордоном", – зазначив Матюха.

Відео дня

Крім дронів, за сприяння фонду в ЗСУ поставляються тепловізори, антидронові рушниці та інше спеціальне обладнання.

"До нас дуже багато різних запитів приходить: на комп'ютерну техніку, рації, антидронові рушниці – все, що необхідно в конкретний момент на конкретній ділянці фронту. При цьому ми намагаємося те, що найчастіше просять, наприклад, дрони Mavic, закуповувати заздалегідь, щоб максимально швидко надати необхідне, коли надійде запит від наших військових", – додав Андрій Матюха.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення ЗСУ отримали за сприяння Favbet Foundation понад 190 автомобілів, у тому числі 53 нових позашляховика Peugeout Landtrek для ударних рот "Армії дронів".

Загалом же сумарна допомога ЗСУ та іншим Силам оборони за сприяння фонду склала понад 135 млн грн.

Favbet Foundation – благодійний фонд, заснований у 2020 році. Фонд підтримує ініціативи у сфері освіти, здоров'я та спортивного розвитку.