Російський бізнесмен, ексдепутат Держдуми, прихильник анексії Криму та режиму володимира путіна Магомед Гаджієв продовжує спонсорувати терористичні псевдоутворення "ЛДНР" та війну росії проти України, водночас намагаючись легалізуватися та осісти у Сполучених Штатах Америки.

Про це стало відомо із відкритих джерел. Нижче наводимо посилання на телеграм-канал "Політджойстик" (Марат Башаров), де Магомед Гаджієв вказаний як один зі спонсорів російського терору в Україні.

1 - 06.06.22: https://t.me/politjoystic/26938

Відео дня

2 - 18.06.22: https://t.me/politjoystic/27141

Ми вирішили перевірити цю інформацію через власні джерела у США та виявили чимало цікавих відомостей. Далі у матеріалі буде наведено частину інформації - реальні факти, що підтверджують участь Магомеда Гаджієва у спонсоруванні тероризму в Україні, і, що найнеймовірніше, його активну діяльність у США як інвестора та мало не зразкового громадянина. Але про все – за порядком.

Хто він?

Магомед Гаджієв народився 7 квітня 1965 року в Махачкалі Дагестанської АРСР, СРСР. Авторитетний дагестанський бізнесмен, депутат 4-х скликань Держдуми росії (до 2021 року включно), член партії "Єдина росія", близький друг мільярдера та друга путіна Сулеймана Керімова.

Гаджієва називають впливовою людиною в Дагестані, що підтверджується низкою призначень на статусні посади його земляків з так званого "чародинського клану" – вихідців із високогірного Чародинського району - та підтримкою депутата колишнім президентом республіки Рамазаном Абдулатіповим.

У певних колах Гаджієва називають "Фікса" або "Мага Фікса" - за пристрасть до золотих зубів та характерної поведінки. У ЗМІ з'являється рідко, воліючи уникати уваги преси.

Роль Гаджієва у війні росії проти України

Магомед Гаджієв – одна з ключових постатей у спонсоруванні тероризму в Україні та анексії Криму. Про це говорить не лише законодавча діяльність Гаджієва, а й допомога, яку надають бойовики на Донбасі.

З 2004 по 2019 рік він виступив співавтором понад трьохсот ініціатив та поправок до проєктів федеральних законів, зокрема щодо анексії Криму та незаконної інтеграції українського півострова до складу рф. Крім цього, брав активну ініціативну участь у просуванні 9 законів, спрямованих на інтеграцію Криму до складу рф, включаючи закони, що переводять під контроль рф надра Кримського півострова та басейнів Чорного й Азовського морів, а також культурні матеріальні цінності кримських музеїв та сховищ.

Гаджієв як член фракції та партії "Єдина росія" голосував "за" більшість резонансних законопроєктів, включаючи "Пакет Яровий", так званий "Закон Діми Яковлєва" (що забороняє громадянам США всиновлення дітей із росії).

Тут ви можете простежити голосування Гаджієва в Держдумі рф з усіх питань.

Тепер про безпосередню підтримку російського терору в Україні. У березні 2022 року Магомед Гаджієв згадувався як один із ініціаторів збору вантажів для Донбасу. У червні 2022 року на Донбас було відправлено автоколону з вантажами, зібраними на особисті кошти Магомеда Гаджієва. Ця інформація є у відкритому доступі у МК-Дагестану.

Вантажні машини під фашистськими логотипами #Zанаших #своихнебросаем вирушили до Донецької та Луганської області. Раніше Гаджієв власним коштом організовував відправку військової техніки для своїх земляків – добровольців, які беруть участь у війні проти України.

Майже за два тижні Магомед Гаджієв знову відправив терористам автоколону з допомогою. У російських телеграм-каналах його назвали "прикладом патріотичної національної еліти, про яку говорив президент на Пітерському форумі". https://t.me/politjoystic/27141

У червні цього ж року лідер терористичного угрупування так званого "ДНР" денис пушилін висловив подяку Магомеду Гаджієву за "всеосяжну підтримку та особисту участь у долі Донбасу".

Спроби легалізуватися у США

Усі наведені вище факти прямо вказують на те, що Магомед Гаджієв є не просто посібником, а одним із основних фігурантів фінансування війни в Україні. Тим паче дивною виглядає ситуація, коли російський олігарх спокійно проживає на території США, куди він і його родина поїхали відразу після початку війни, і, за нашою інформацією, повертатися до Росії не мають наміру. Згідно з інформацією з наших джерел, родина Гаджієва має нерухомість у Штатах, імовірно, на півдні країни. У членів його сім'ї (дружина та син) іноземне громадянство, яке вони офіційно заявили американській владі. Також нам достовірно відомо про кримінальне походження коштів, використаних для покупки нерухомості у США та його інвестицій у технологічний сектор Америки. Водночас сам Гаджієв як депутат ніколи не декларував більше 100 000$ доходів на рік, активно інвестуючи в США – і не тільки в нерухомість.

За інформацією російських пропагандистів, Гаджієв "не підтримує війну росії проти України" і хоче продовжувати будувати бізнес у США. Але факти говорять самі за себе. На цей момент, за даними наших джерел у США, ексдепутат Держдуми росії намагається отримати у Сполучених Штатах політичний притулок, всіляко стараючись бути корисним місцевій владі, зокрема, обіцяючи розкрити різного роду секрети російських політиків.

Магомед Гаджієв - типовий російський "рускоміровець", який на Заході говорить одне, щоб не потрапити під санкції, водночас "у чорну" продовжує фінансувати вбивство українців у найкривавішій війні 21 століття. Чи вдасться йому обдурити американців так, як він дурив усі ці роки своїх співвітчизників, прикидаючись зразковим єдиноросом? Ми з цікавістю спостерігатимемо за цією темною історією.