Умар Кремльов займає пост першого віце-президента Європейської конфедерації боксу / фото sovsport.ru

Федерація боксу України підтримала кандидатуру генерального секретаря Федерації боксу Росії Умара Кремльова на виборах президента Міжнародної федерації аматорського боксу (AIBA).

Раніше цю інформацію поширили російські ЗМІ.

Тепер з'явилося підтвердження - портал "Чемпіон" опублікував копію листа за підписом президента ФБУ Володимира Продивуса, написаного на підтримку Кремльова.

Відео дня

"Я впевнений, що Умар Назарович Кремльов - найкращий і найдостойніший кандидат на пост президента AIBA, який володіє всіма якостями бути президентом. Він людина, яка дійсно любить бокс, знає і розуміє цей вид спорту і його проблеми, а також його поважають серед представників національних федерацій. Він здатний побудувати стратегію розвитку олімпійського боксу і стати гарантом побудови професійного діалогу з Міжнародним олімпійським комітетом", - йдеться серед іншого в заяві Продивуса.

"Я переконаний, що в майбутньому ця людина зможе виправдати надії всієї боксерської громадськості і збільшити славні традиції нашого спорту. Українська федерація боксу підтримує нашого друга Умара Кремльова на майбутньому конгресі", - також йдеться в листі.

Реєстрація кандидатів на пост глави AIBA завершиться 2 листопада. Крім Кремльова, на даний момент висунуто ще чотири кандидатури.

В Україні Кремльов відомий своїми висловлюваннями про українських боксерів. Зокрема, він заявляв про готовність ініціювати надання російського громадянства для Олександра Усика та Василя Ломаченка, "якщо десятки виродків в Україні сіятимуть негатив навколо цих чудових спортсменів".

champion.com.ua

Вас також можуть зацікавити новини: