Паоло Мальдіні / acmilan.com

Легендарний екс-футболіст збірної Італії та "Мілана" Паоло Мальдіні в інтерв'ю програмі «Профутбол» розповів про гру з екс-нападником італійського клубу, а нині головним тренером збірної України Андрієм Шевченком.

«Ми дивилися матчі "Динамо" по телевізору. Не були з ним знайомі, але розуміли, що Шевченко буде суперзіркою. А вже на тренуваннях стало ясно – це особливий футболіст. Він був добре підготовлений фізично – часто легіонерам важко від навантажень в Італії. Але Шева просив працювати більше, він звик до методів "Динамо". Фізично і ментально він вже був готовий грати за велику команду, за "Мілан".

Футболістам зі Східної Європи важко в Італії. Але я згадую, як прийшов Шева. І не пам'ятаю, щоб у нього виникали якісь проблеми. Він швидко перейнявся італійським менталітетом. Спочатку Андрію було нелегко. Інша мова, інша кухня, інші правила поведінки. "Динамо" Лобановського і "Мілан" Берлусконі – кардинально різні світи. Дуже допоміг Резо Чохонелідзе. Звичайно, гра теж допомогла. Шева відразу почав показувати свою силу на полі і це допомогло йому швидко влитися в команду», - зазначив італієць.

Крім того, Мальдіні заявив, що на початку своєї кар'єри в "Мілані" Шевченко відрізнявся від інших футболістів команди.

«У "Мілані" гравцям дозволяли робити все, що вони захочуть. Так, свобода може запаморочити голову, збити зі шляху, але в клубі дивилися за порядком, за професіоналізмом. Такий правильний симбіоз свободи і серйозності. Шеві було достатньо спостерігати за досвідченими футболістами. Дотримуватися того ж курсу, що і вони.

Читайте такожМальдіні повернувся в Мілан, ставши директором зі стратегічного розвитку

Як футболіст, він був фізичним стійким, сильним і витривалим. Шева грав не тільки в карному майданчику, постійно зміщувався, додаючи варіативності нашим атакам. А ще вмів забивати на будь-який смак – головою, лівою, правою.

Як людина, він дуже відкритий і веселий. Ми збиралися за столом, спілкувалися командою, жартували. А він постійно говорив: «Я повинен йти до кімнати. Я повинен йти до кімнати». Але незабаром він навчився, так би мовити, жити як ми. Зрозумів, що сміятися – це добре.

У нападі було багато класних гравців, крім Шеви – Індзагі, Креспо, Томассон, Рівалдо. Наша команда не працювала на когось одного. Ми виходили на поле з однією метою-перемогти. Грали – найкращі, але ніколи не було сумнівів, що Шева не вийде в старті, адже він був найкращим», — додав Мальдіні.

Паоло Мальдіні і Андрій Шевченко виступали в "Мілані" на початку 2000-х років. Разом вони вигравали чемпіонат Італії і Лігу чемпіонів.