Факундо Феррейра забив один з голів Еспаньола / фото: twitter.com/rcdespanyol

У першому матчі заключного відбіркового раунду Ліги Європи "Зоря" на виїзді грала проти іспанського "Еспаньола". Український клуб зазнав поразки.

У першому таймі "Еспаньол" більше володів м'ячем, проте "Зоря" не дозволяла суперникові занадто небезпечно загрожувати воротам Микити Шевченка. У той же час команда Віктора Скрипника на 38-й хвилині зуміла вийти вперед після свого першого удару по воротах. Після прострілу від Артема Громова Владислав Кабаев п'ятою відпасував на Владислава Кочергіна, а той завдав точного удару з лінії штрафної.

Читайте такожЕспаньол - Зоря: відеоогляд матчу Ліги Європи

Наприкінці тайму команди обмінялися моментами, але Джоель Абу-Ханна прийняв на себе удар суперника, а Кабаєв з меж штрафного не зумів переграти гоклипера.

На початку другого тайму "Зорю" після удару головою у виконанні У Лея врятувала поперечина. А на 58-й хвилині господарям все ж вдалося зрівняти рахунок - після удару Хаві Пуадо і рикошету м'яч полетів прямо на екс-гравця "Шахтаря" Факундо Феррейру, який головою відправив його в сітку.

На 75-й хвилині м'яч у штрафному майданчику "Зорі" влучив у руку Богдана Михайличенка. Арбітр вказав на "точку", проте Микита Шевченко відбив удар Естебана Гранеро з пенальті.

Однак через чотири хвилини "Еспаньол" все ж таки вийшов вперед - Хаві Лопес відправив м'яч у сітку з кута воротарського. А слідом господарі відзначилися ще раз - обвідним ударом гол забив Матіас Варгас.

Повторна зустріч пройде в Запоріжжі 29 серпня.

"Еспаньол" - "Зоря" - 3:1

Голи: Феррейра, 58, Хаві Лопес, 79, Варгас, 81 - Кочергін, 38

"Еспаньол": Дієго Лопес, Дідак (Санчес, 46), Калера, Льюїс Лопес, Хаві Лопес, Дардер, Ітурраспе (Рока, 20), Гранеро, У Лей, Ферррейра, Пуадо (Варгас, 72)

"Зоря": Шевченко, Михайличенко, Чеберко, Абу-Ханна, Тимчік, Луньов (Юрченко, 63), Іванисеня (Арвеладзе, 90+1), Ледньов, Кочергін, Громов, Кабаев

Нереалізований пенальті: Гранеро, 76

Відео голів

УНІАН раніше також повідомляв про те, що перед поразкою від "Еспаньола" "Зоря" програла в УПЛ "Олександрії".