Фрагмент матчу / REUTERS

Донецький "Шахтар" у рамках першого туру групового етапу Ліги чемпіонів приймав "Манчестер Сіті". Гра проходила в Харкові на стадіоні "Металіст".

Гості зуміли здобути перемогу з рахунком 2:0.

Читайте такожШахтар - Манчестер Сіті: онлайн матчу Ліги чемпіонів

Відео дня

Доля зустрічі була фактично вирішена ще в першому таймі. Англійці одразу заволоділи перевагою і почали створювати небезпечні моменти. Перший м'яч був забитий на 24-й хвилині, коли Гюндоган пробив у штангу, а на добиванні вдало зіграв Марез.

На 35-й хвилині шанс зрівняти рахунок був у Жуніора Мораєса - форвард збірної України вийшов на побачення з Едерсоном, але не зумів переграти воротаря. Досить швидко "Сіті" вдалося подвоїти перевагу. Гюндоган отримав пас від Мареза у штрафному майданчику українців і розстріляв ворота Пятова з близької відстані.

Після перерви Мораєс знову мав можливість забити, коли виграв боротьбу за м'яч у Едерсона, але з-за меж штрафного пробив повз.

Надалі "Сіті" продовжував тиснути, а Каштру випустив Коноплянку, але Євген не зумів змінити ситуацію. Англійці поставили крапку на 76-й хвилині, коли Жезус отримав пас між захисниками та покотив м'яч точно в нижній кут воріт.

"Шахтар" - "Манчестер Сіті" - 0:3

Голи: Марез, 24, Гюндоган, 38, Жезус, 76

"Шахтар": Пятов, Болбат, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі, Степаненко, Патрік (Маркос Антоніо, 74), Марлос, Тайсон, Соломон (Коноплянка, 46), Мораєс (Дентіньо, 77)

"Манчестер Сіті": Едерсон, Уокер (Канселу, 81), Отаменді, Фернандіньо, Зінченко, Гюндоган, Родрі (Менді, 83), Марез, Де Брюйне (Б. Сілва, 77), Стерлінг, Жезус

Попередження: Родрі

Таким чином, "гірники" не набрали очок в стартовому турі та залишаються на третій сходинці в групі С. В іншому поєдинку квартету загребське "Динамо" несподівано розгромило "Аталанту" - 4:0.

Наступний матч у Лізі чемпіонів донеччани проведуть проти "Аталанти" на виїзді 1 жовтня.

Читайте такожБез шансів: Шахтар стартував у Лізі чемпіонів з поразки від Ман Сіті

УНІАН раніше повідомляв, що "Шахтар" отримає великий бонус за виступ в єврокубках.