Збірна України / REUTERS

Збірна України в рамках сьомого туру кваліфікації Євро-2020 в Харкові приймала аутсайдера групи В збірну Литви. Зустріч завершилася впевненою перемогою команди Андрія Шевченка.

У першому таймі Україна домінувала на полі, але засмутила суперника лише раз. Руслан Малиновський протягнув м'яч до штрафної, віддав на Жуніора Мораєса, отримав зворотний пас п'ятою і переграв голкіпера. Зазначимо, що Мораес відзначився першою результативною дією у складі збірної України.

Ще двічі українцям трохи не щастило - після удару головою від Тараса Степаненка м'яч влучив у штангу, а Андрій Ярмоленко ударом з меж штрафного перевірив на міцність поперечину.

Відео дня

Подвоїти свою перевагу українській збірній вдалося на 58-й хвилині - Малиновський оформив дубль прямим ударом зі штрафного і забив свій третій гол у поточній відбіркової кампанії.

Читайте такожУкраїна - Литва - 2:0: онлайн матчу відбору на Євро-2020

Україна - Литва - 2:0

Голи: Малиновський, 29, 58

Україна: Пятов, Соболь, Матвієнко, Кривцов, Болбат, Степаненко (Сидорчук, 73), Малиновський, Зінченко, Марлос (Коноплянка, 59), Ярмоленко (Циганков, 65), Мораєс

Литва: Черняускас, Клімавічюс, Гірдвайніс, Жулпа, Голубіцкас (Ласіцкас, 73), Новіковас, Міколюнас, Вербіцкас, Андрюшкявичюс (Шимкус, 62), Воробйов, Лаукжеміс (Матулявичюс, 77)

Таким чином, Україна набрала 16 очок після шести матчів і максимально наблизила себе до виходу на Євро-2020. Для того, щоб втратити путівку на чемпіонат Європи, команді Шевченка у двох останніх турах потрібно спершу програти Португалії, а потім поступитися Сербії з різницею більш ніж у п'ять м'ячів. При цьому серби повинні ще не втратити очки в матчах проти Литви та Люксембургу.

У паралельному матчі групи В Португалія обіграла Люксембург з рахунком 3:0 і набрала 11 очок в п'яти матчах. У Сербії - 7 очок після п'яти ігор.

Свій наступний матч у відборі Україна проведе 14 жовтня. "Жовто-сині" в Києві будуть приймати Португалію.

УНІАН раніше також повідомляв про те, хто буде судити матч Україна - Португалія.