Наполі - Барселона / REUTERS

25 лютого відбулися перші матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів в парах "Наполі" - "Барселона" і "Челсі" - "Баварія".

Читайте такожЛіга чемпіонів: Аталанта розгромила іспанців, Тоттенхем зазнав домашньої поразки

З перших хвилин "Барса" захопила контроль м'яча, але гострих атак було мінімум, а ось господарі скористалися одним з перших шансів на контратаку. Мертенс отримав пас перед штрафним і завдав красивого удару в дальній кут воріт - тер Штеген навіть не намагався стрибнути за м'ячем.

Відео дня

Каталонці продовжили досить повільно атакувати і одна з комбінацій на 57-й хвилині спрацювала: Семеду відгукнувся на розрізний пас в штрафному майданчику і перевів м'яч в центр - там захисника випередив Грізманн.

У "Наполі" була можливість знову вийти вперед на 63-й хвилині, коли Кальєхон вийшов один на один і не зумів переграти кіпера гостей. У самій кінцівці зустрічі дві поспіль жовті за підкат і емоції отримав Артуро Відаль, залишивши "Барселону" в меншості, проте це не завадило каталонцям утримати нічийний рахунок.

"Наполі" - "Барселона" - 1:1

Голи: Мертенс, 30 - Грізманн, 57

"Наполі": Оспіна, Ді Лоренцо, Манолас, Максимович, Маріу Руї, Руїс, Демме (Аллан, 80), Зьєлінскі, Кальєхон (Політано, 74), Мертенс (Мілік, 54), Інсіньє

"Барселона": тер Штеген, Семеду, Піке (Лангле, 90+3), Умтіті, Фірпо, Ракітіч (Артур, 56), Бускетс, де Йонг, Відаль, Мессі, Грізманн (Фаті, 87)

Попередження: Бускетс, Мессі, Грізманн, Відаль - Інсіньє, Руї

Вилучення: Відаль, 89

Наполі - Барселона / REUTERS

"Баварія" практично позбавила "Челсі" шансів на вихід у чвертьфінал, оформивши розгром у Лондоні.

Ще в першому таймі мюнхенці володіли величезною перевагою і створили декілька шансів - Левандовскі підводила точність, а Мюллер замкнув подачу з флангу в поперечину. Крім того, кілька разів рятував "синіх" кіпер Кабальєро.

"Прорвало" гостей вже після перерви. На 51-й хвилині Левандовскі прострілив з лівого флангу, а Гнабрі розстріляв фактично порожні ворота. Через три хвилини Гнабрі оформив дубль ударом під перекладину - знову з передачі Левандовські.

Крапку поставив вже сам польський бомбардир "Баварії", завершивши простріл з лівого флангу. На 83-й хвилині "Челсі" залишився в меншості після видалення Алонсо і не зумів скоротити відставання.

"Челсі" - "Баварія" - 0: 3

Голи: Гнабрі, 51, 54, Левандовскі, 76

"Челсі": Кабальєро, Аспілікуета (Педро, 73), Крістенсен, Рюдігер, Джеймс, Жоржиньо, Ковачич, Алонсо, Барклі (Вілліан, 61), Жиру (Абрахам, 61), Маунт

"Баварія": Ноєр, Павар, Боатенг, Алаба, Девіс, Кімміх, Тіаго, Коман (Коутіньйо, 66), Мюллер, Гнабрі (Толіссо, 85), Левандовскі

Попередження: Жоржиньо, Алонсо - Алькантара, Коман, Кімміх

Вилучення: Алонсо, 83

Челсі - Баварія / REUTERS

Матчі-відповіді в цих парах відбудуться 18 березня.

УНІАН раніше повідомляв про те, що в "Манчестер Сіті" жорстко відповіли на рішення УЄФА відсторонити клуб від Ліги чемпіонів.