Динамо-Гент / фото REUTERS

29 вересня в Києві на НСК "Олімпійський" відбувся матч-відповідь між "Динамо" і бельгійським "Гентом".

Читайте такожДинамо - Гент: онлайн матчу Ліги чемпіонів

Команда Мірчі Луческу здобула перемогу з рахунком 3:0.

Відео дня

У першому таймі динамівці, незважаючи на перемогу в Бельгії з рахунком 2:1, активно йшли в атаку, що принесло результат. На дев'ятій хвилині Супряга віддав пас у центр штрафного майданчика, а Буяльський п'ятою відправив м'яч у ворота гостей - 1:0.

На 36-й хвилині "Динамо" подвоїло перевагу - український центрбек "Гента" Пластун зіграв рукою після подачі від Родрігеса, а рефері призначив пенальті, який реалізував Де Пена - 2:0. Через дві хвилини Супряга заробив ще один 11-метровий, але арбітр Марчиняк скасував своє рішення після підказки VAR про офсайд нападника киян.

У "Гента" також було кілька шансів, але впевнено у воротах господарів діяв Бущан.

Другий тайм розпочався з третього взяття воріт від "Динамо". Супряга увірвався в штрафну, а Фортуна намагався зупинити нападника рукою. Покарання точно виконав Жерсон Родрігес.

"Гент" був особливо небезпечний при розіграші кутових. Двічі пробивав український центрбек Пластун після подачі з прапорця, але Бущан контролював ситуацію і зберіг свої ворота на замку до фінального свистка.

"Динамо" - "Гент" - 3:0 (перша гра - 2:1)

Голи: Буяльський, 9, Де Пена, 36 (з пенальті), Родрігес, 49 (з пенальті)

"Динамо": Бущан, Караваєв, Миколенко, Забарний, Кендзьора, Шапаренко (Андрієвський, 77), Сидорчук, Буяльський, Де Пена (Вербич, 60), Родрігес (Циганков, 59), Супряга

"Гент": Руф, Кастро-Монтес (Ботака, 65), Пластун, Нгадеу-Нгаджу, Фортуна, Овусу (Марре, 54), Дорш, Букарі, Кляйндінст, Ньянгбо, Депуатр (Самуас, 74)

Попередження: Кастро-Монтес, Пластун, Фортуна

"Динамо" в Лізі чемпіонів: головне

  • На попередній стадії кваліфікації кияни обіграли нідерландський АЗ - 2:0.
  • "Динамо" пробилося в груповий етап ЛЧ вперше з сезону 2016-2017. Суперник українців відправився в Лігу Європи.
  • Жеребкування наступної стадії ЛЧ відбудеться 1 жовтня. "Динамо" буде в третьому кошику. Також своїх суперників отримає донецький"Шахтар".
  • Ця перемога стала для Мірчі Луческу сьомою на чолі "Динамо" при одній нічиї.