Владислав Супряга відкрив рахунок у матчі / фото REUTERS

Київське "Динамо" в першому матчі раунду плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів грало з "Гентом" на виїзді.

Кияни здобули перемогу з рахунком 2:1.

Мірча Луческу виставив на цей матч той самий стартовий склад, який починав гру проти АЗ.

Відео дня

"Динамо" вдалося вийти вперед вже на 9-й хвилині. Олександр Караваєв увійшов до штрафного майданчика, прострілив на Віталія Буяльського, той в дотик переправив на Владислава Супрягу, який завершив атаку ударом з пари метрів. Арбітри в полі спершу не зарахували взяття воріт через офсайд, але VAR допоміг "Динамо" - у Супряги не було положення поза грою.

Надалі "Динамо" діяло від оборони і перед перервою пропустило. Кутовий біля воріт киян завершився точним ударом головою у виконанні Тіма Кляйндінста, який замінив травмованого Романа Яремчука. У цьому епізоді на виході помилився Георгій Бущан.

На 53-й хвилині "Гент" залишився в меншості - українець Роман Безус отримав дві жовті картки за чотири хвилини і покинув поле.

Втілити чисельну перевагу в перевагу в рахунку "Динамо" вдалося на 79-й хвилині. Після удару Віктора Циганкова і рикошету від Ігоря Пластуна м'яч відскочив до Карлоса де Пени, який пробив між ніг голкіперу.

У кінцівці зустрічі "Динамо" володіло перевагою, але забити ще раз киянам не вдалося.

"Гент" - "Динамо" - 1:2

Голи: Кляйндінст, 41 - Супряга, 9, де Пена, 79

"Гент": Руф, Кастро-Монтес, Пластун, Нгадеу-Нгаджуі, Нуріу Фортуна, Овусу, Дорш, Безус, Оджіджа-Офое, Яремчук (Кляйндінст, 25), Депуатр (Мохаммаді, 72)

"Динамо": Бущан, Караваєв, Миколенко, Забарний, Кендзьора, Сидорчук, Буяльський, Шапаренко (Шепелєв, 81), де Пена, Родрігес (Циганков, 59), Супряга (Вербич, 66)

Попередження: Фортуна, Безус, Оджіджа-Офое (Ботак, 62) - Родрігес, Шепелев

Вилучення: Безус, 53

"Динамо" у кваліфікації Ліги чемпіонів: головне

  • "Динамо" стартувало в кваліфікації Ліги чемпіонів з третього раунду. В одноматчевій дуелі кияни пройшли нідерландський АЗ, перемігши з рахунком 2:0.
  • Переможець протистояння "Гент" - "Динамо" отримає путівку в груповий етап Ліги чемпіонів.
  • Гра у відповідь проти "Гента" пройде 29 вересня в Києві.
  • "Динамо" може пробитися в груповий етап ЛЧ вперше з сезону 2016-2017.