Мірча Луческу очолив Динамо 23 липня / фото Динамо Київ

Румунський фахівець Мірча Луческу вирішив піти у відставку з поста головного тренера "Динамо" через чотири дні після свого призначення.

Про це повідомляє gsp.ro, публікуючи заяву тренера.

"На жаль, я вирішив відмовитися від співпраці з "Динамо" Київ. Дякую родині Суркісів за довіру, але я не можу почати роботу в атмосфері ворожості, особливо з боку тієї групи ультрас, чия підтримка так важлива для команди", - сказав Луческу.

Відео дня

Читайте також"Містери так не роблять": гендиректор Шахтаря засудив рішення Луческу очолити Динамо

"Я не можу змиритися з фанатами, які діють проти інтересів клубу", - підкреслив румунський тренер, відзначивши, що в "Динамо" настав час для змін, які могли б повернути клуб на колишній рівень.

Він також сказав, що не стикався з подібним ставленням раніше:

"Я ніколи не був боягузом. Як доказ - після "Галатасарая" я працював у "Бешикташі", а після бухарестського "Динамо" - в бухарестському "Рапіді". Фани цих клубів теж мають серйозну ворожнечу. Але вони змогли мене прийняти з розпростертими обіймами. І завдяки їх підтримці мені вдалося виграти титули в цих країнах".

За словами румуна, він хотів "повернутися в Україну, де отримував величезне задоволення", а гроші не турбували його: "Я хотів змагатися і пустити струм по трибунах. Україна на це заслуговує".

"Динамо" поки офіційно не підтвердило відставку Луческу.

Нагадаємо, екс-тренер "Шахтаря" був представлений у якості головного тренера "Динамо" 23 липня.

Після цього ультрас "Динамо" висловили невдоволення приходом румунського фахівця і пообіцяли влаштувати акції протесту. Проти призначення Луческу також виступив ряд відомих екс-гравців клубу - зокрема, Олег Блохін та Ігор Бєланов.

Пізніше після розмови з президентом "Динамо" Ігорем Суркісом Луческу передумав залишати клуб.

УНІАН раніше також повідомляв про те, що екс-тренер "Шахтаря" і багаторічний помічник Луческу відмовилися працювати в "Динамо".