Вболівальники на матчі Колос - Маріуполь наприкінці липня / фото ФК Колос

Українська асоціація футболу повідомила про те, що Міністерство охорони здоров'я України дозволило проводити міжнародні матчі на території країни з уболівальниками.

Про це повідомляє офіційний сайт УАФ.

При цьому є важлива умова - збірна України і команди, які будуть представляти країну в єврокубках, зможуть проводити домашні ігри з глядачами лише в тому випадку, якщо місце проведення матчу буде підпадати під "жовту" або "зелену" зони карантинних обмежень.

Відео дня

Читайте такожПоки на одному матчі: УЄФА протестує повернення вболівальників на трибуни

Також має бути забезпечено дотримання вимог щодо перебування не більше однієї людини на п'ять квадратних метрів у приміщенні або на території та фізичного дистанціювання між глядачами.

Рекомендується заповнювати трибуни не більше ніж на 25% від максимальної місткості.

У той же час на матчах, які проводяться в "помаранчевій" або "червоній" зонах має бути присутнім не більше 220 осіб.

"Чекаємо успішного проведення тестового матчу з глядачами за Суперкубок УЄФА, який відбудеться в Будапешті 24 вересня. Якщо все пройде добре, то найбільш вірогідний наступний етап - узгодження УЄФА з національними асоціаціями проведення з глядачами матчів єврокубків і поєдинків національних збірних. За умови, що в країні це дозволяє епідеміологічна ситуація і є відповідне рішення органів влади", - зазначив президент УАФ Андрій Павелко.

Повернення вболівальників на трибуни: основні моменти

  • Наприкінці липня Україні вперше з березня в рамках УПЛ пройшли матчі з глядачами.
  • 1 серпня Кабмін дозволив пускати глядачів на всі футбольні матчі, проте вже 20 серпня рішення було переглянуто у зв'язку з погіршенням ситуації з коронавірусом в країні. У підсумку матчі 1-го туру УПЛ і гра за Суперкубок України пройшли за порожніх трибун.
  • Збірна України 3 вересня приймала збірну Швейцарії на "Арені Львів" за порожніх трибун.