Шахтар поступався по ходу гри, але зумів вирвати перемогу / фото ФК Шахтар

У рамках 27 туру Української Прем'єр-ліги донецький "Шахтар" у Києві на "Олімпійському" приймав "Олександрію".

Читайте такожЛідер Шахтаря має намір перейти в бразильський клуб у грудні

Підопічним Луїша Каштру потрібна була перемога, щоб достроково завоювати чемпіонство.

Відео дня

Матч розпочався з пенальті у ворота гостей: Жуніор Мораєс вийшов сам на сам, а Шендрик сфолив на форварді в штрафній олександрійців. Тайсон виконав покарання потужним ударом - 1:0.

Майже відразу після перерви "Олександрія" досить несподівано перевернула гру. На 48-й хвилині Банада розстріляв ворота Пятова головою після подачі з кутового. На 52-й хвилині гості вийшли вперед: Матвієнко зіграв рукою у своїй штрафній, а рефері вказав на точку - 11-метровий реалізував Третьяков ударом в нижній кут воріт - 2:1.

"Шахтар" підсилив тиск на суперника і на 60-й хвилині зрівняв рахунок, коли Тете ударом в дотик замкнув подачу Тайсона з флангу. Бразилець у підсумку став героєм матчу, коли на 78-й хвилині оформив дубль ударом головою і приніс своїй команді перемогу.

Донеччани набрали 71 очко і за п'ять турів до фінішу стали недосяжними для переслідувачів, що принесло їм дострокове чемпіонство.

"Шахтар" - "Олександрія" - 3:2

Голи: Тайсон, 13 (пенальті), Тете, 60, 78 - Банада, 48, Третьяков 52 (пенальті)

"Шахтар": Пятов, Додо, Кривцов, Матвієнко, Сіпріано (Коноплянка, 77), Степаненко (Тете, 57), Марлос (Коваленко, 86), Маркос Антоніо, Алан Патрік (Хочолава, 85), Тайсон, Мораєс

"Олександрія": Білик, Пашаєв, Шендрик, Дубра, Мірошниченко (Вантух, 63), Ковалець (Грицук, 80), Гречишкін (Довгий, 22), Банада, Лучкевич (Задерака, 46), Сітало (Шастал, 46), Третьяков

Попередження: Додо - Шендрик, Пашаєв, Шастал

Донецький "Шахтар" в четвертий раз поспіль став чемпіоном Прем'єр-ліги та 13-й в історії клубу. Київське "Динамо" все ще випереджає принципового суперника за кількістю перемог у чемпіонаті - 15.

УНІАН раніше повідомляв про те, що "Ворскла" вдома обіграла "Дніпро-1".