Десна завершувала матч у меншості / фото REUTERS

У четвер, 24 вересня, українська "Десна" на виїзді зустрічалася з німецьким "Вольфсбургом" у третьому раунді кваліфікації Ліги Європи.

Читайте такожВольфсбург - Десна: онлайн матчу Ліги Європи

Підопічні Олександра Рябоконя в дебютному єврокубковому матчі поступилися супернику з рахунком 0:2.

Відео дня

У першому таймі українська команда жодного разу не влучила в площину воріт німців, тоді як "Вольфсбург" володів явною перевагою і зміг забити: подачу з кутового головою на ближній штанзі в центр штрафного перевів Штеффен, а Гілавогі розстріляв ворота з декількох метрів - 1:0.

Після перерви "Десна" змогла змусити суперника понервувати. Спочатку Конопля і Калітвінцев пробивали, а Гілавогі двічі опинився на шляху м'яча. Пізніше Конопля заробив небезпечний штрафний, а ідеальний удар від чернігівців зі стандарту парирував голкіпер Кастельс.

Ситуація стала критичною для українців після видалення захисника Тамма - естонець сфолив у боротьбі з воротарем і зробив грубий підкат у центрі поля, за що отримав дві жовті картки.

"Вольфсбург" спокійно довів справу до перемоги - "Десні" довелося більше оборонятися і забути про масивні атаки. У доданий час Шлагер після передачі Мехмеді вийшов на побачення з воротарем "Десни" і віддав пас на Гінчека, який катнув м'яч у порожні ворота і встановив остаточний рахунок - 2:0.

"Вольфсбург" - "Десна" - 2:0

Голи: Гілавогі, 17, Гинчек, 90+2

"Вольфсбург": Кастельс, Руссільон, Гілавогі, Лакруа (Брукс, 62), Штеффен, Арнольд, Шлагер, Віктор, Мехмеді, Мармуш (Отавіо, 58), Вегхорст (Гінчек, 78)

"Десна": Паст, Мостовий, Тамм, Гітченко, Конопля, Домбровський (Єрмаков, 65), Огіря, Картушов (Гуцуляк, 46), Тотовицький, Калітвінцев, Будківський (Шевцов, 84)

Попередження: Мармуш - Тамм, Конопля, Огиря, Тотовицький

Вилучення: Тамм, 60

Фото REUTERS
Фото REUTERS
Фото REUTERS
фото REUTERS

Українські клуби в єврокубках: головне

  • Доля путівки в наступний етап вирішувалася в одному поєдинку, тому "Десна" покинула Лігу Європи.
  • На груповому етапі Ліги Європи поточного сезону зіграє луганська"Зоря". "Колос" завершив боротьбу у кваліфікації, поступившись хорватській "Рієці".
  • У груповому раунді Ліги чемпіонів Україну представить донецький "Шахтар".
  • Київське "Динамо" також може приєднатися до донеччан, якщо пройде "Гент" у плей-офф кваліфікації. Перший матч у Бельгії завершився перемогою команди Мірчі Луческу.