Динамо пробилося до групи ЛЧ вперше за кілька років / фото REUTERS

У швейцарському Ньоні відбулося жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів. Своїх суперників отримали донецький "Шахтар" і київське "Динамо".

Читайте такожЛіга чемпіонів: результати жеребкування групового етапу

"Гірники" зіграють у "смертельній" групі B, де їм протистоятимуть іспанський "Реал", італійський "Інтер" і німецька "Боруссія" Менхенгладбах.

Відео дня

"Динамо" потрапило у квартет G. Там підопічні Мірчі Луческу зустрінуться з італійським "Ювентусом", іспанською "Барселоною" і угорським "Ференцварошем" Сергія Реброва.

Варто відзначити, що "Шахтар" зустрічався з "Інтером" в минулому розіграші Ліги Європи. Команди визначали фіналіста турніру - італійці здобули розгромну перемогу з рахунком 5:0.

"Динамо" будуть протистояти одразу кілька українців в матчі з "Ференцварошем". Крім головного тренера Сергія Реброва, який є легендою киян, за угорську команду виступають півзахисники збірної України Ігор Харатін та Олександр Зубков. Останній нещодавно отримав дебютний виклик до національної команди.

Ліга чемпіонів 2020-2021: головне

  • "Шахтар" потрапив до групи ЛЧ напряму після того, як став чемпіоном УПЛ. "Динамо" довелося подолати два раунди кваліфікації - спочатку команда Мірчі Луческу перемогла нідерландський АЗ (2:0), а потім двічі обіграла бельгійський "Гент"  - 2:1 на виїзді та 3:0 вдома.
  • Два українських клуби зіграють на цьому етапі турніру одночасно вперше з сезону 2016-2017.
  • Груповий етап ЛЧ 2020-2021 стартує 20 жовтня. Триватиме ця стадія у традиційному форматі (ігри вдома і на виїзді) до 8 грудня.
  • Плей-офф ЛЧ пройде з 16 лютого по 29 травня - в цей день в Стамбулі відбудеться фінальний матч.