Жан Беленюк / фото: УНІАН

Борець греко-римського стилю і народний депутат України Жан Беленюк поділився думкою щодо можливого скорочення на 55 відсотків бюджетних витрат на спорт у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Читайте такожКоронавірус у спорті: головні новини станом на 28 березня (онлайн)

Спортсмен висловився на своїй сторінці у Facebook.

Відео дня

"Актуальне питання зараз - запропоновані зміни до бюджету України на 2020 рік. Цифри, які я побачив по видатках на сферу спорту, дуже вразили мене. Безумовно, ситуація, яка склалася в країні, і боротьба з поширенням пандемії COVID-19, це дуже важливо, але що на нас чекає після боротьби з вірусом?

Запропоноване скорочення витрат несе за собою дуже важкі наслідки. Всім нам відомо, що через пандемію були скасовані або перенесені дуже багато змагань, на яких спортсмени повинні були отримати ліцензії для участі в Олімпійських іграх, які теж були перенесені. Чітких дат або розуміння, як все буде відбуватися після пандемії, ми не маємо, але цей час настане", - зазначив Беленюк.

На думку найкращого спортсмена України-2019, скорочення фінансування може перешкодити в боротьбі за ліцензії на Олімпіаду:

"Були перенесені Олімпійські ігри, відбіркові турніри до яких також не всі були проведені, так що не всі спортсмени отримали ліцензії. Скорочення витрат і відсутність можливості провести та взяти участь у цих заходах можуть мати дуже сумні наслідки для українського спорту в майбутньому.

Я провів всі необхідні консультації щодо ситуації, що склалася. Для того, щоб українські спортсмени та тренери могли працювати й брати участь у змаганнях, витрати на проведення тільки спортивних заходів у рамках календаря повинні становити не менше 814 млн грн.

Переконаний, що уряд врахує це при доопрацюванні змін до бюджету 2020 року. Сподіваюся на підтримку усіх небайдужих до українського спорту та спортивної спільноти", - написав борець.

УНІАН раніше повідомляв про те, що спортивні федерації звернулися до уряду з питання скорочення фінансування.