Гутцайт анонсував постанову з питання виходу з карантину / фото: kyivcity.gov.ua

Спортивні федерації отримали листа від міністра молоді і спорту України Вадима Гутцайта щодо пом'якшення карантину для спортсменів.

Читайте також"Освоюю нову професію": лідер збірної України з біатлону став пілотом літака (відео)

Текст листа опублікувала прес-служба Федерації тенісу України.

Відео дня

"Сьогодні пройшло позачергове засідання Кабміну. Розглядалося питання поступового виходу з карантину. Серед іншого, були внесені питання галузі. Позиція Міністерства молоді та спорту наступна:

- На першому етапі виходу з карантину зняти обмеження з відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових і прибережних зон, спортивних майданчиків. Це, нарешті, відкриє можливість для оздоровчої рухової активності кожного українця;

- Починаємо навчально-тренувальний процес національних збірних України з олімпійських, неолімпійських, національних видів спорту, видів спорту осіб з інвалідністю. Відповідно, відновлюємо роботу закладів, які забезпечать цей процес.

Остаточний варіант постанови буде опубліковано на сайті уряду через кілька днів.

Не забувайте, що карантин триває, а пандемія, на жаль, нікуди не зникла. Продовжуйте дотримуватися соціальної дистанції та виконувати всі санітарні умови. Бережіть себе і своїх близьких", - сказано в листі міністра.

Також Гутцайт в ефірі телеканалу "Футбол 1" уточнив, що футбольні клуби зможуть тренуватися у звичайному режимі:

"Не буде обмеження груп при тренуваннях клубів. Це стосується команд, які будуть готуватися до змагань. Для нас це дуже важливий перший етап. Прошу не забувати, що люди хворіють, помирають. Нам дуже важливо, щоб всі наші спортсмени були здоровими. Не лише спортсмени, але й всі громадяни України".

Нагадаємо, карантин в Україні продовжено до 22 травня. Спортсмени отримають можливість відновити тренування з 11 травня, однак про проведення змагань мови поки не йде.

Як повідомляв УНІАН, раніше стали відомі обов'язкові умови для відновлення футбольного сезону в Україні.