Як зробити Windows 11 зручніше: фішки і утиліти для більш комфортної роботи/ ua.depositphotos.com

У жовтні 2021 знаменита компанія Microsoft представила світу нову версію головного свого продукту Windows 11.

Система стала красивіше і зручніше, але частини функцій, як і раніше, не вистачає, а ті, що на місці, часто реалізовані незручно. Саме для цього, любителі регулярно розробляють додаткові програми і утиліти, які оптимізують роботу операційній системі. Про них і поговоримо далі.

EarTrumpet 

EarTrumpet – безкоштовна утиліта для Windows 10/11, доступна в магазині Microsoft. Головною її функцією є надання можливості управління звуком додатків окремо від загального рівня гучності.

Відео дня

false

Тобто, програма додає окремі індикатори гучності для кожного робочого додатку, які також легко регулювати. Для цього не потрібно кожен раз шукати в меню "Параметри" потрібні настройки.

Зовні утиліта не відрізняється від стандартного інтерфейсу операційної системи, а тому гармонійно впишеться в наявну персоналізацію.

ModernFlyouts

ModernFlyouts – програма для поліпшення відображення деякої інформації в W11. Вона використовує незалучене вікно, яке з'являється при регулюванні гучності й яскравості екрану та показує там інформацію про включений Caps Lock або Insert.

false

Паралельно там відбивається повзунок треку, що наразі грає, який піддається перемотуванню. Програма легко налаштовується і приймає стилі, які більше подобаються користувачеві.

Можна налаштувати практично будь-який модуль і змінити його зовнішній вигляд, щоб гармонійно інтегрувати його в уже чинну систему. ModernFlyouts доступна безкоштовно в Microsoft Store.

BatteryBar 

Поки що BatteryBar доступна тільки для Windows 10, проте розробники незабаром обіцяють адаптувати утиліту під "одинадцятку".

false

Програма дозволяє спостерігати за станом батареї пристрою, рівні його заряду, розрахунковому часу роботи акумулятора, рівні зносу та іншими важливими показниками. Індикатор закріплюється в панелі завдань і гармонійно вписується в дизайн системи.

Start11

3 листопада світ побачила нова утиліта, яка дозволяє оптимізувати меню "Пуск" нової операційної системи. Дана утиліта дозволяє повернути зовнішній вигляд старіших версій, включаючи Windows 10 і 7. Крім цього існує безліч варіантів кастомізації, включаючи можливість змінити розташування панелі завдань, робочої області і основних іконок.

false

Start11 доступний на сайті розробника за 5 доларів (~135 грн), передбачено безкоштовний 30-денний період.

Старе контекстне меню 

Для тих, хто не особливо любить зміни, розробники передбачили можливість повернути старе контекстне меню в новій операційній системі. Для цього користувачеві необхідно запустити Windows PowerShell або Windows Terminal від імені адміністратора. Потім слід вставити у вікно команду:  

reg add "HKCU\Software\Classes\CLSID\{86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}\InprocServer32" /f /ve

Після перезапуску комп'ютера зміни наберуть чинності і звичне контекстне меню з Windows 10 повернеться.

false

Нова версія Windows вийшла відносно не давно, проте безліч розробників по всьому світу почали роботу над тим, щоб зробити її зручною для всіх користувачів і з часом кількість програм, які допоможуть адаптувати систему під потреби кожного буде тільки рости. А тому, всі зможуть використовувати всі переваги Windows 11 без особливо дискомфорту.

Читайте такожУ власників піратських версій Windows почали красти гроші з криптогаманцівРаніше УНІАН ділився лайфхаком, як прискорити зарядку смартфона. Ця "фіча" доступна для всіх телефонів, починаючи від старих кнопкових моделей і закінчуючи сучасними смартфонами, фаблетами і тп.

Вас також можуть зацікавити новини: