На Тернопільщині 29 амбулаторій загальної практики сімейної медицини області отримали нові автомобілі «Renault Duster».

Відео дня

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, вони придбані за кошти Державного бюджету, вартість одної – 437 тис. грн. Ключі від машин лікарям вручив голова облдержадміністрації Степан Барна.

Читайте такожНа Тернопільщині в ОТГ відкрили першу в області сучасну амбулаторію, в реконструкцію вклали 10 мільйонів (фото)

«Зараз Тернопільщина перебуває в умовах динамічного розвитку. Проте, без створення умов для лікування, профілактики хвороб серед людей, ця динаміка не буде елементом гідного прогресу. Сьогодні ми розпочинаємо реалізацію ініціативи президента України Петра Порошенка щодо доступної сільської медицини. Передбачено придбання 134 автомобілів для сімейних лікарів. Та державна влада розуміє, що якість послуг залежить не лише від техніки, а й від людяності та професіоналізму лікарів. Новий етап реформи первинної ланки медичних послуг створює умови для підняття заробітних плат сімейних лікарів. А це є важливим фактором для роботи кожного медика», - сказав очільник області.

Також він наголосив, що Тернопільщина бере участь у пілотному проекті модернізації і придбання нових машин екстреної медичної допомоги. Загалом для області планують закупити більше ніж 50 таких авто. «Всі ці кроки здійснюються для того, щоб медицина стала доступною, а люди відчули зміни», – підкреслив Барна.