Сюжет дня : Підозри ДБР та ОПУ для Порошенка

Підозри ДБР та ОПУ для Порошенка

Колишній президент України Петро Порошенко 12 серпня 2019 року прибув до Державного бюро розслідувань на допит як свідка у справі про можливе ухилення від сплати податків при купівлі-продажу телеканалу "Прямий".

Зазначимо, 1 липня 2019 року Державне бюро розслідувань проводило слідчі дії в приміщенні телеканалу "Прямий".

Пізніше Порошенко кілька разів викликався в ГБР на допит.

Знову про Порошенка в ДБР згадали наприкінці травня 2020 року. Так, 22 травня стало відомо, що Порошенка терміново викликали до ДБР на допит як свідка на 26 травня у кримінальному провадженні, в якому досліджуються обставини переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю 43 картин всесвітньо відомих художників. Екс-президент на допит тоді не прийшов, але відкрив виставку цих картин у київському музеї Івана Гончара.

26 травня слідчі ДБР приїхали до музею і при вході заявили, що проводять невідкладні слідчі дії та обшук без відповідної ухвали суду "з метою збереження майна", яке фігурує у кримінальному провадженні.

На початку червня Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про примусовий привід п'ятого президента України, народного депутата Петра Порошенка для допиту у приміщенні Державного бюро розслідувань на 10 червня.

10 червня 2020 року в Державному бюро розслідувань заявили, що вручили п'ятому президенту України, народному депутату Петру Порошенку підозру у справі щодо колишнього заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

Цього ж дня офіс генерального прокурора повідомив колишньому президенту України, нардепу Петру Порошенку про підозру у виданні "явно злочинного наказу".

Новини про походи Петра Порошенка на допити до Держбюро розслідувань

Останні новини
завантаження...
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся