Сюжет дня : Розведення військ у Золотому та Петрівському

Розведення військ у Золотому та Петрівському

1 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що українська сторона на переговорах ТКГ у Мінську відповіла на лист спецпредставника ОБСЄ Мартіна Сайдіка, що погоджує так звану «формулу Штайнмаєра». Він пояснив, що «формула Штайнмаєра» дає відповідь на питання, коли має набути чинності закон «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», і наголосив, що вона не передбачає визнання Україною анексії Криму і проведення місцевих виборів на Донбасі «під дулами кулеметів».

Погодження тексту «формули Штайнмаєра» викликало суспільний резонанс, того ж дня ввечері відбувся пікет під Офісом президента.

6 жовтня понад 10 тисяч осіб знову вийшли на Майдан у Києві з вимогою не нав'язувати "формулу" і з закликами не розводити війська в ООС.

Тезу про небезпеку розведення військ підтримав "Нацкорпус", лідер якого заявив, що влада хоче залишити жителів населених пунктів Золоте, Петровське та Станиця Луганська без прикриття, «принести в жертву «ЛДНР», тому ветерани, які воювали на Донбасі у 2014 році, приїхали в район Золотого і планують залишитися на блокпосту на час розведення військ. 

Новини Розведення військ у Золотому та Петрівському

Останні новини
завантаження...
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся