Сюжет дня : Ситуація з коронавірусом у світі: штам «Омікрон»

Ситуація з коронавірусом у світі: штам «Омікрон»

Про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю. 11 березня 2020 року ВООЗ оголосила, що поширення нового коронавірусу досягло стадії пандемії, оскільки охоплені більшість країн і всі континенти.

У другій половині грудня 2020 року в США та країнах ЄС почалася вакцинація від COVID-19. Одночасно стало відомо про розповсюдження нової мутації коронавірусу, що почалося з Великобританії.

Навесні 2021 року новим епіцентром пандемії стала Індії, де активізувалася нова, ще більш агресивна мутація коронавірусу. Влітку 2021 року світом почав ширитися небезпечний штам Дельта. Восени традиційно почалося загострення.

Наприкінці 2022 року у світі почав ширитися новий штам коронавірусу «Омікрон».

Станом на 24 грудня 2021 року у світі зафіксовано понад 278,1 млн випадків інфікування коронавірусом. При цьому понад 5,3 млн людей стали жертвами коронавірусної інфекції, понад 8,8 млрд доз вакцини від коронавірусу введено.

Новини про ситуацію з коронавірусом з Китаю у світі

Останні новини
завантаження...
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся