Сюжет дня : Справа Сущенка

Справа Сущенка

Увечері 2 жовтня 2016 року стало відомо про арешт у Москві за звинуваченням у "шпигунстві" українського журналіста Романа Сущенка. Агентство "Укрінформ", де працює журналіст, і його дружина уклали угоду про захист Сущенка з відомим адвокатом Марком Фейгіним.

При цьому "Укрінформ" звернувся із закликом до журналістської спільноти встати на захист колеги, а також за допомогою міжнародних правозахисних організацій, дипломатичних установ України та іноземних держав сприяти звільненню Сущенко. 

За словами російської правозахисниці, члена громадської спостережної комісії в Москві Зої Світлової, Сущенко знаходиться в СІЗО "Лефортово" у повній ізоляції.

Водночас російська ФСБ 3 жовтня заявила про затримання "кадрового співробітника Головного управління розвідки Міністерства оборони України полковника Сущенка Романа Володимировича.

27 березня 2018 року московський суд почав розглядати справу Сущенка по суті. Того ж дня йому продовжили термін утримання під вартою в СІЗО "Лефортово" на час розгляду справи в суді ще на шість місяців.

На 4 червня 2018 року заплановано оголошення вироку Роману Сущенку, якому загрожує 14 років у російській тюрмі.

Тим часом на звільненні політичного в'язня Кремля Романа Сущенко наполягають численні міжнародні організації, країни Заходу та українська влада.

Новини про справу проти Романа Сущенка в Росії

Останні новини
завантаження...
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся