Протягом останніх п'яти років 33-річний французький фотограф Джонк відвідав понад сімсот покинутих місць у більш ніж тридцяти країнах на чотирьох континентах.

Відео дня

В кінці 2000-х Джонк захопився зйомкою зворотного боку красивих європейських міст: документував дахи, тунелі метро вночі і вражаючі катакомби. Пізніше фотограф почав знімати покинуті місця зі старими графіті та особливою атмосферою, пише Новое время. STYLE.

За словами Джонка, бачучи іржу, стіни, що руйнуються і лущаться від старої фарби, розбиті вікна, він відчуває трепетне хвилювання. Але ще більше підсилюють це відчуття і надихають на зйомку неймовірні пейзажі, які в покинутих будівлях і місцях створює природа.

Читайте такожБудиночок на дереві чи сучасні капсули: найбільш незвичайні готелі світу (фотопідбірка)

Вона ніби відновлює те, що раніше належало їй. Обвиває стіни, вікна, залишені людьми пам'ятники, машини, меблі та інші предмети зеленню. У таких місцях природа вкотре доводить, що на нашій планеті господиня вона, а не людина.

Те, як природа повертає своє, здається Джонку магією і нескінченною поезією. Представляємо вражаючі знімки покинутих місць в галереї.