У київському хостелі запровадили сортування сміття / Фото DREAM Hostels

Екологічний проект «Україна без сміття» і українська мережа DREAM Hostels впроваджують систему сортування сміття в хостелах.

Читайте такожАктивісти у 2018 році зібрали на переробку більше 200 тонн сміття

Як повідомляють у прес-службі DREAM Hostels, разом з проектом «Україна без сміття» компанія встановила контейнери для збору вторсировини на території свого київського хостелу.

Відео дня

На даний момент кілька контейнерів знаходяться відразу біля входу в хостел поруч з рецепцією, а також на кухні для зручності гостей. Ще налагоджується процес вивезення відходів, але іноземні та українські гості дуже швидко почали підтримувати ініціативу. Крім того, співробітники хостелу стали більше сортувати сміття вдома і приносити відходи, які можна переробити, на роботу.

Зокрема, у хостелі на Андріївському узвозі можна сортувати такі види вторсировини:

Пластик: пластикові пляшки, поліетиленові пакети, контейнери від гігієнічних і мийних засобів, упаковка Tetra Pak. Основна вимога, щоб тара була попередньо вимитою і складеною.

Папір: картон, журнали, зошити, паперова упаковка з-під яєць, картонна упаковка з ламінуванням.

Скло і метал: скляна і металева тара (алюмінієві, металеві банки та скляні пляшки), аерозолі. До металевої та скляної тари такі ж вимоги, як і до пластикової ­– вона повинна бути вимитою.

До цього сортувати сміття почали ще в одному закладі мережі - DREAM Hostel Zaporizhzhia.

Читайте такожУ зоні відчуження ЧАЕС прибрали сміття після туристів і сталкерів (фото)

«Ми зрозуміли наскільки це велика проблема в країні, коли зіткнулися з нею. Як виявилося, в Україні є чи не єдина фірма, яка займається вивезенням вторсировини на точки прийому. Кожен раз, коли я набирала новий номер телефону в пошуках фірми, мені відповідали: «дівчина, про ваш хостел ми вже чули та не можемо нічим допомогти». Крім цього помітно, що у свідомості людей ще зовсім не виробилася звичка сортувати сміття і на це піде багато часу. Часто відбувається так, що люди викидають зовсім стороннє сміття в баки, які відведені, наприклад, суворо для паперу», - відзначила операційний директор мережі DREAM Hostel Марина Панкратова.

У проекті «Україна без сміття» також позитивно оцінили ініціативу, наголосивши на важливості розвитку екологічної свідомості в галузі туризму. 

«Для нас дуже важливо, що така галузь бізнесу, як туризм, потроху приєднується до культури усвідомленого споживання, адже туризм також джерело великих забруднень і продукує дуже багато відходів. Раді ініціативи DREAM Hostels, оскільки важливо налагоджувати сортування і переробку відходів не тільки вдома, але у всіх місцях, де люди продукують сміття», - прокоментувала засновниця проекту «Україна без сміття» Євгенія Аратовська.

Як повідомляв УНІАН.Туризм, у лютому 2019 року українська мережа DREAM Hostels відкрила новий хостел в Празі.