Аеропорт «Київ» з 2 вересня закриється на 10 днів / фото УНІАН

Міжнародний аеропорт "Київ" ім. Ігоря Сікорського («Жуляни»), другий в Україні за розміром пасажиропотоку, з 2 вересня закриється на 10 днів у зв'язку з проведенням поточного ремонту злітно-посадкової смуги. Про це повідомила прес-служба аеропорту.

Читайте такожЛьвівський аеропорт відновить обслуговування регулярних рейсів в старому терміналі

«На початку осені з 9:00 2 вересня до 9:00 12 вересня 2019 року аеропорт «Київ» ім. Ігоря Сікорського буде закритий на прийом/випуск повітряних суден у зв'язку з проведенням поточного ремонту злітно-посадкової смуги. Також буде проведено частковий ремонт руліжних доріжок №1 і №2», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що вартість робіт, які проводитимуться, оцінюється в 33 млн грн.

Також у прес-службі відзначили, що на час закриття аеропорту всі авіакомпанії, які базувалися в аеропорту, перенесуть відправлення та прийом рейсів в аеропорт «Бориспіль».

«Для координації дій з підготовки до капітального ремонту, роботи з авіакомпаніями, пасажирами, підприємствами-суміжниками, а також для виконання плану проведення ремонтних робіт в аеропорту створено оперативний штаб», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, аеропорт «Київ» має намір через 2-3 роки почати роботи з подовження злітно-посадкової смуги.

Аеропорт «Київ» ім. Ігоря Сікорського є одним із найстаріших аеропортів України й працює з 1924 року. У 2012 році було завершено реконструкцію аеропорту та будівництво відразу кількох нових терміналів, включаючи центральний термінал «А» й віп-термінал для бізнес-авіації.