Небайдужі громадяни пожертвували 50 тисяч фунтів стерлінгів на відкриття музею / Скріншот

У Лондоні (Великобританія) відкрили перший у світі музей вагіни, присвячений гінекологічній анатомії.

Про це пише The Guardian.

Музей відкрили коштом 1000 небайдужих, що пожертвували майже 50 тисяч фунтів стерлінгів.

Читайте такожУ замку Паланок проводитимуть нові екскурсії для туристів

За словами директорки музею Флоренс Шехтер, мотивація створення простору була простою: "Я виявила, що в Ісландії є музей пенісу, але ніде немає еквіваленту вагіни, тому я вирішила його створити… Я просто обожнюю вагіни, я – бісексуалка".

Відвідувачам розповідають, зокрема, про міфи й неправильні уявлення про жіночий орган, та діляться порадами особистої гігієни.

Всередині музею багато експонатів з жіночої анатомії, великий тампон із штучною кров'ю та плакати на стінах. Деякі з них містять важливі дані щодо результатів опитувань жінок на проблемні інтимні теми.

Після першої виставки адміністрація музею хоче зосередитися на історії менструації, а також нинішніх соціальних й політичних проблемах.

Крім виставки, у музеї заплановані спектаклі, читання феміністичної літератури тощо. Одне з приміщень використали для тематичного магазину, де продається все: починаючи з листівок вульви та закінчуючи чашками у формі вагін.

Як повідомляв УНІАН, україномовний аудіогід запрацював у віденському палаці-музеї Бельведер з початку листопада. Проект, який Український інститут розпочав разом з посольством України в Австрії навесні цього року, тепер доступний для відвідувачів віденського палацу.