На даний час змін в роботі пунктів пропуску немає / 0552.ua

На даний час жодного пункту пропуску на українському кордоні через коронавірус не закрито.

Читайте такожУкраїна розгляне обмеження польотів до Німеччини та ФранціїПро це в коментарі УНІАН повідомив прес-секретар Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Він зауважив, що рішення щодо зміни в роботі контрольних пунктів в'їзду-виїзду або про тимчасові обмеження їх роботи може ухвалювати виключно уряд: «Це має бути документ з переліком таких пунктів пропуску».

Відео дня

За словами Демченка, нині Держприкордослужбою спільно з іншими структурами вже напрацьовано пропозиції щодо такого переліку, їх направлено на розгляд уряду.

«Очікуємо прийняття рішення», – сказав речник відомства.

На уточнення, чи сьогодні всі пункти пропуску ще працюють, Демченко повідомив: «На даний час змін в роботі пунктів пропуску немає».

Як повідомляв УНІАН, в Україні планують закрити близько 70% пунктів пропуску. В уряді зазначають, що скорочення пунктів пропуску обумовлено необхідністю посилення епідеміологічного контролю.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на брифінгу за підсумками засідання Кабінету міністрів повідомив, що з 12 березня з 219 пунктів пропуску на кордоні працюватимуть лише 49.

Уряд затвердив обмежувальні заходи через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19, у тому числі з 12 березня на три тижні введено карантин в навчальних закладах.

Кабмін запропонував ввести обмеження на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб, але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, але без глядачів.

Ухвалено рішення виділити 100 мільйонів гривень на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб, а також для поповнення держрезерву. Одночасно, для виконання цього рішення, до 1 червня заборонити експорт товарів протиепідеміологічного призначення, щоб гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення.

Крім того, вирішено закупити інфрачервоне обладнання для проведення скринінгу на відстані в міжнародному аеропорту «Бориспіль».

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.