МАУ організує спецрейси для вивезення українців з-за кордону / фото УНІАН

Найбільший в Україні авіаційний перевізник - авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) оголосила про організацію спеціальних рейсів для всіх українців, хто бажає повернутися з-за кордону.

Про це повідомили в прес-службі авіаперевізника.

"На сайті авіакомпанії розміщена форма для покупки квитків на спеціальні рейси в Київ для громадян України, а також для нерезидентів, які мають право в'їзду в Україну. Ціна перевезення буде визначатися в залежності від аеропорту вильоту", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Також в МАУ додали, що спосіб і варіанти оплати будуть опубліковані на сайті компанії.

Читайте такожМЗС: Українці можуть купити квитки за пільговими цінами для повернення з 15 країн (список)

Як повідомляв УНІАН, раніше авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) повідомила про скасування з 17 березня по 3 квітня близько двох тисяч регулярних рейсів по всій міжнародної мережі на виконання президентського указу і рішення РНБО про тимчасове обмеження перетину державного кордону, спрямованій на запобігання розповсюдження на території України коронавірусу COVID-19.

Однак, Державна авіаційна служба України дозволила авіаперевізникам польоти для перевезення осіб, що пересуваються з метою забезпечення захисту національних інтересів або виконання міжнародних зобов'язань, повернення українських громадян в Україну і вивезення іноземних громадян з України, а також – перевезення представників дипломатичних і гуманітарних місій.

У зв'язку з цим авіакомпанія МАУ початку взаємодія з дипломатичними місіями України за кордоном з метою організації рейсів для повернення українців додому і повідомила про готовність мобілізуватися в стислі строки та виконувати на замовлення українського уряду такі спеціалізовані рейси.

інфографіка УНІАН

Довідка УНІАН. За три місяці новий коронавірус поширився за межі Китаю, число хворих у світі перевищило 190 тисяч осіб. В результаті 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про пандемію коронавірусу в світі.

Читайте такожВООЗ вказала на небезпеку ібупрофену при лікуванні коронавірусу

В Україні зафіксовано 14 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу, два з яких летальні.

11 березня Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня.

За прогнозами Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA), коронавірус з Китаю може завдати авіаперевізникам по всьому світу від 63 до 113 мільярдів доларів збитків у 2020 році.

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» заснована в 1992 році. Здійснює рейси до столиці та ключові міста Європи, Азії, Африки, СНД і США, забезпечуючи також стикування з маршрутами своїх міжнародних партнерів. Базовим аеропортом МАУ є міжнародний аеропорт Києва «Бориспіль».

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.