Ілюстрація REUTERS

Державіаслужба України дозволила виконання рейсів українським та іноземним авіакомпаніям в аеропорти України для повернення українців з-за кордону та вивезення іноземців.

Читайте такожЧерез коронавірус 38 тисяч українців за кордоном планують повернутись на батьківщину - Кулеба

Відповідне уточнення регулятор вніс до повідомлення NOTAM для аеропортів і авіакомпаній, передає avianews.com.

Відео дня

«Ми наполягаємо на тому, що авіакомпанії повинні виконати всі рейси, де у них були зобов'язання. Сьогодні, таким чином, виконуються авіарейси зі Шрі-Ланки і Дубая, які авіакомпанія flydubai затримала і перенесла. Інші авіакомпанії також здійснять ті рейси, за якими вже були продані квитки, і повернуть українців додому», — прокоментував нові правила міністр інфраструктури Владислав Криклій.

За його словами, влада розробили логістику для повернення громадян України додому. На авіарейси з країн Близького Сходу та Європи пасажири зможуть купити квитки за «доступною ціною». У випадку з більш віддаленими регіонами українцям необхідно буде дістатися до точки збору — хаби, звідки їх заберуть спецрейсами.

За даними онлайн-табло аеропорту Бориспіль, 18 березня він прийме рейси авіакомпаній МАУ, Pegasus Airlines, «Рози Вітрів», SkyUp, Azur Air Ukraine, Ryanair, Air Arabia, Austrian Airlines, flydubai.

У Львові обслужать рейси SkyUp і Ryanair, в Одесі — Azur Air Ukraine, в Харкові Azur Air Ukraine і Ryanair, у Запоріжжі — SkyUp.

Як повідомляв УНІАН, авіакомпанія МАУ організовує спецрейси для вивезення українців з-за кордону.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.