З 17 березня з Туреччини до України повернулися більше 250 українців / фото УНІАН

Більше тисячі українців хочуть повернутися з Туреччини в Україну.

Про це повідомляє Посольство України в Турецькій Республіці у соціальній мережі Facebook.

Читайте такожМЗС відзвітувалось про повернення в Україну понад 28 тисяч українців

Відео дня

«Станом на 20 березня повернення з Туреччини в Україну потребують більше 1 тисячі громадян України», - йдеться у повідомленні.

Разом з тим, сказано, що з 17 березня з Туреччини до України повернулися більше 250 українців, 18-19 березня громадяни України повертались зі Стамбула в Україну через Мінськ регулярними рейсами компанії BELAVIA. Орієнтовна кількість - понад 50 осіб.

Також, 19 березня з Анталії для подальшого виїзду в Україну виїхало до Стамбула 14 українців.

Окрім того, громадянам України надається сприяння у транзиті з третіх країн через Туреччину в Україну (забезпечення дозволу на допуск в Туреччину, перереєстрація квитків тощо).

Як заявили дипломати, Міністерство закордонних справ Туреччини надало можливість незастосування штрафів за порушення строків перебування в Туреччині для українських громадян, за умови завчасного повідомлення про запланований переліт.

Також повідомляється про заплановані рейси для повренненя в Україну.

Так, сьогодні, 20 березня, відбудуться рейси авіакомпанії SkyUp за маршрутом Стамбул-Київ (218 пасажирів) та за маршрутом Стамбул-Одеса (149 пасажирів).

Завтра, 21 березня, відбудеться рейс SkyUp за маршрутом Стамбул-Київ (207 пасажирів) і рейсовий пором за маршрутом Карасу-Чорноморськ (понад 100 пасажирів).

22 березня відбудеться рейс SkyUp за маршрутом Стамбул-Київ (не менше 147 пасажирів).

Крім того, плануються рейси SkyUp на 23, 24 і 25 березня.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.