Після прибуття у вагони піднялися прикордонники і представники санітарно-карантинного підрозділу / Фото facebook.com/Kravtsov.Evg

Поїзд «Чотирьох столиць» сьогодні привіз до Києва близько 650 осіб, переважно українців.

Про це УНІАН повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Він зазначив, що це так званий «поїзд чотирьох столиць, який слідував з Риги до Києва із зупинками у Вільнюсі і Мінську». «В ньому прибуло близько 650 осіб. Всі переважно українці, які поверталися додому»- розповів Демченко.

Відео дня

Речник ДПСУ зазначив, що після прибуття у вагони піднялися прикордонники і представники санітарно-карантинного підрозділу, які кожному виміряли температуру та запитали про стан їхнього здоров’я.

«Однак в ході обстеження в близько 5 людей зафіксували погане самопочуття і ознаки захворювання»,- повідомив він.

Читайте такожВ Україні закриють всі аеропорти, крім одного

За його словами, «в подальшому медики» направили цих людей на додаткову перевірку, в тому числі на експрес-тест на коронавірус.

Демченко зазначив, що решта пасажирів перебували весь цей час у вагонах. За його словами, коли тести не показали захворювання на коронавірус, «люди з вагонів змогли вийти і розійтися кому куди необхідно». За його словами, всі пасажири підписали довідки про добровільну самоізоляцію.

Як повідомляв УНІАН, Акціонерна компанія "Укрзалізниця" призначила на 21 березня рейс міжнародного поїзда «Чотири столиці» № 31/32 Київ - Рига, який курсує через Мінськ і Вільнюс і назад, щоб повернути на батьківщину громадян України, Білорусі, Литви та Латвії, які в результаті введення карантину в рамках заходів, спрямованих на протидію коронавірусу, не мають можливості самостійно перетнути кордон.

Як повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури України, зазначений поїзд вивезе з Києва на батьківщину всіх охочих громадян Білорусі, Литви і Латвії, а в зворотному напрямку привезе в Україну своїх громадян з Литви та Латвії.

Поїзд вирушив із Києва 21 березня о 12:55, прибуде до Мінська о 00:05 22 березня, до Вільнюса - о 3:48, і до Риги - о 08:29 22 березня.

У зворотному напрямку поїзд вирушить 22 березня о 19:40 з Риги і зробить зупинки для посадки пасажирів у Шяуляї - о 21:58, Вільнюсі - о 00:30 23 березня і прибуде до Києва о 16:42.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.