Українців вивезуть з Росії потягом / Ілюстрація REUTERS

У Міністерстві закордонних справ заявляють, що дали Росії дозвіл на евакуацію росіян з України і планують евакуювати близько 800 українців з Росії.

Читайте такожЕксперти спрогнозували наслідки для економіки України в разі продовження карантину

Про це йдеться в коментарі заступника міністра закордонних справ України Єгора Божка, який є у розпорядженні УНІАН.

Відео дня

Зокрема, заступник міністра підтвердив, що Російська Федерація дійсно звернулася з проханням надати дозвіл на евакуацію з України громадян РФ. "Ми дійсно погодили їм таку можливість з гуманітарних міркувань, запропонувавши використати для цього потяг "Київ - Москва", - наголосив Божок.

Він уточнив, що потяг "Москва - Київ" є черговим в низці вже восьми потягів з-за кордону, які МЗС спільно з Міністерством інфраструктури організувало для повернення українців. "Наразі завершується організація відповідних санітарно-епідеміологічних заходів щодо згаданого потягу і пасажирів, які подорожуватимуть в ньому, після чого на сайті "Укрзалізниці" буде відкрито продаж квитків", - заявив Божок.

"Щодо кількості громадян, які виявили бажання скористатися цим потягом в Україні та в РФ відповідно, можу сказати, що станом на сьогодні до Посольства України в РФ звернулися близько 800 громадян України. Остаточні дані щодо орієнтовної кількості громадян РФ, які бажають повернутися, уточнюються", - повідомив Божок.

При цьому дипломат зауважив, що важливим є те, що повернення українців з Росії є не єдиним гуманітарним питанням, яке перебуває на порядку денному консультацій між Україною та РФ. "Ми досі очікуємо на дозвіл від уряду РФ на транзит територією Росії транспортних засобів з гуманітарними та медичними вантажами для боротьби з поширенням коронавірусу в Україні, які направляються до нас з третіх країн", - наголосив Божок.

"Розраховуємо, що російська сторона у цьому питанні також керуватиметься гуманітарними міркуваннями і діятиме так само оперативно, як Україна діяла і діє в контексті забезпечення повернення громадян РФ з території України", - підсумував заступник міністра.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.

Читайте також: