Ілюстрація / REUTERS

Міністерство інфраструктури України планує на 27 березня для українців, які повертаються додому, авіарейси з Казахстану, Польщі, Ізраїлю, Австрії, Литви, Катару, Франції й Німеччини.

Про це повідомила прес-служба міністерства інфраструктури.

Читайте такожНімеччина допоможе евакуювати громадян України з країн Латинської Америки

У міністерстві закликали українців за кордоном не зволікати з поверненням додому.

«Згідно з дорученням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, Міністерство інфраструктури, Міністерство юстиції, МВС, МЗС і профільні віце-прем'єри повинні розробити план щодо обмеження будь-яких пасажирських перевезень через державний кордон», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що придбати квитки можна вже сьогодні через сайти авіакомпаній «Міжнародні авіалінії України» та SkyUp Airlines.

У міністерстві також нагадали, що всі рейси приймаються в карантинному терміналі, де працюють епідеміологи. Пасажири проходять експрес-тести на COVID-19, усіх попереджують про необхідну самоізоляцію на 14 днів.

Як повідомляв УНІАН, українські авіаперевізники зараз планують рейси для повернення українців з віддалених регіонів - Північної Америки (Нью-Йорк, Торонто) й Індії (Делі).

Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу ухвалив рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 24 квітня, а також з 18 березня ввів заборону на залізничні, авіа- та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення, а також на роботу метрополітенів.

18 березня Кабінет міністрів України виділив з резервного фонду державного бюджету суму, еквівалентну 4,16 млн, на забезпечення вивезення близько 35,5 тис. українців з-за кордону авіаційним транспортом.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.

Читайте також: