Ілюстрація REUTERS

Найбільший в Україні авіаційний перевізник - авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) у зв'язку з прийняттям українським урядом рішення про продовження карантину до 24 квітня і повне припинення пасажирського сполучення в рамках боротьби з коронавірусом, запроваджує додаткові спецрейси для вивезення українців додому з-за кордону в найближчі дві доби.

Як повідомили в прес-службі авіаперевізника, МАУ звернулася до держорганів з проханням надати їй можливість виконати разові евакуаційні рейси, на які вже заброньовані і зареєстровані пасажири з Амстердама, Лондона, Берліна, Парижа і Франкфурта.

Читайте такожМАУ скасовує регулярні рейси до 24 квітня

Відео дня

"З моменту оголошення карантину авіакомпанія вже повернула в Україну понад 17 тисяч українських громадян і готова перевезти ще близько двох тисяч у найближчі дві доби", - сказано в повідомленні.

Зокрема, МАУ запроваджує додаткові рейси з Каїра, Парижа, Тбілісі, комбінований рейс Мадрид - Барселона - Київ, а також з Афін з прибуттям до Києва 28 березня.

"На 27 березня МАУ також запровадила додаткові рейси до/з Лондона, Брюсселя, Ніцци, Нью-Йорка. Продаж квитків на ці рейси вже відкрито на сайті авіакомпанії", - додали в прес-службі.

Також у МАУ просять пасажирів ознайомитися з питаннями, які часто ставляться, перш ніж зв'язуватися з авіакомпанією, оскільки всі канали зв'язку на цей момент перевантажені.

Як повідомляв УНІАН, 25 березня Кабінет міністрів ухвалив рішення про продовження карантину до 24 квітня, а також на місяць запровадив режим надзвичайної ситуації у всій країні.

За прогнозами Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA), коронавірус з Китаю може завдати авіаперевізникам по всьому світу від 63 до 113 мільярдів доларів збитків у 2020 році.

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» заснована в 1992 році. Здійснює рейси до столиць і ключових міст Європи, Азії, Африки, СНД і США, забезпечуючи також стикування з маршрутами своїх міжнародних партнерів. Базовим аеропортом МАУ є міжнародний аеропорт Києва «Бориспіль».