Туризм став однією з найбільш постраждалих через коронавірус галузей економіки / Фото REUTERS

У Всесвітній туристичній організації ООН (UNWTO) прогнозують, що у 2020 році кількість міжнародних туристів скоротиться на 20-30% у порівнянні з показниками 2019 року, однак підкреслюють, що такі прогнози ґрунтуються виключно на нинішній ситуації, а тому можливі коригування.

Читайте такожКоронавірус може завдати авіаперевізникам збитки до 113 мільярдів доларів у 2020 році – IATA

Про це йдеться у свіжому звіті UNWTO.

Відео дня

При цьому, зазначають в організації, очікуване падіння на 20-30% може призвести до зниження надходжень від міжнародного туризму в розмірі 300-450 мільярдів доларів США, що становить майже третину від 1,5 трильйона доларів США, отриманих у 2019 році.

"Беручи до уваги минулі ринкові тенденції, це означало б, що від п'яти до семи років зростання будуть втрачені через COVID-19. У 2009 році на тлі глобальної економічної кризи міжнародні туристичні потоки скоротилися на 4%, тоді як спалах атипової пневмонії призвів до зниження лише на 0,4% в 2003 році", - йдеться у звіті.

Водночас генеральний секретар UNWTO Зураб Пололікашвілі констатував, що туризм є одним з найбільш постраждалих через коронавірус секторів економіки.

При цьому він зазначив, що хоча ще зарано давати повну оцінку ймовірного впливу COVID-19 на туризм, очевидно, що мільйони робочих місць у цьому секторі знаходяться під загрозою. Близько 80% усіх туристичних підприємств є малими і середніми, і цей сектор відіграє провідну роль у забезпеченні зайнятості та інших можливостей для жінок, молоді та сільських громад.

Читайте такожНа свій страх і ризик: готуємося до поїздкі на «травневі» в умовах карантину

Поряд з цією оцінкою UNWTO підкреслює історичну стійкість туризму і його здатність створювати робочі місця після кризових ситуацій, а також відзначає важливість міжнародного співробітництва і забезпечення того, щоб цей сектор став центральною частиною зусиль з відновлення після пандемії коронавіруса.

Як раніше повідомляв УНІАН.Туризм, за даними Всесвітньої ради з туризму та подорожей (WTTC) станом на середину березня 2020 року до 50 мільйонів робочих місць в секторі подорожей і туризму знаходяться під загрозою через глобальну пандемію коронавіруса Covid-19.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.

Читайте також: