Вокзал Києва / REUTERS

За даними моніторингового центру при КМДА, 37 тис. киян повернулись з-за кордону додому після 11 березня.

Про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко під час прес-конференції щодо ситуації протидії поширенню коронавірусу.

«Ми створили моніторинговий центр з контролю щодо дотримання самоізоляції хворими у легкій формі, що лікуються вдома, та контактерами, а також правил обсервації людьми, які повернулись з країн, де зафіксовані випадки захворювання на коронавірусну інфекцію. Моніторинговий центр вже працює над збором інформації від сімейних лікарів, Київського лабораторного центру МОЗ України, Державної прикордонної служби, Головного управління Нацполіції, інших служб та від жителів міста», - сказав мер.

Відео дня

Читайте також3500 гривень за 14 днів: які умови обсервації готують для українців, що повертаються із-за кордону

За його словами, місто створює єдину базу, щоб ретельніше контролювати можливі шляхи поширення вірусу. «На сьогодні центр отримав інформацію про 37 тис. киян, які перетнули державний кордон з 11 березня; про 435 киян, які є контактерами з хворими та 107 підтверджених хворих, частина з яких лікуються вдома у самоізоляції», - озвучив Кличко перші дані моніторингу.

Він додав, що Центр також буде контролювати ситуацію щодо дотримання режиму самоізоляції та допомагати тим, хто ізолювався, вчасно отримати медичну допомогу, якщо вона буде потрібна.

Кличко нагадав, що відповідальність за порушення режиму карантину, самоізоляції або обсервації за перше порушення – це штраф у розмірі 17 тис. грн, за друге – 34 тис. грн, за третє – кримінальна відповідальність.

Читайте такожПольська авіакомпанія евакуювала з Перу 40 українців

Як повідомляв УНІАН, у Києві з 12 березня було запроваджено карантин у закладах освіти. З 17 березня у місті працюють тільки заклади і установи, необхідні для забезпечення життя столиці.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.

Читайте також: