Найкращі онлайн-тури світом / en.wikipedia.org

З приходом пандемії мільярди людей у світі змушені постійно перебувати вдома, а бізнес опинився перед вибором: зачиняйся або шукай альтернативу. Тому щодня все більшає онлайн-курсів, концертів, зустрічей з улюбленими знаменитостями, а тур-оператори, які разом з авіаперевізниками опинилися чи не в найбільш скрутному становищі, відкрили свої онлайн-тури найкращими туристичними місцями й містами світу.

Читайте такожЯк дослідити Францію, не виходячи з дому: поради від французького офісу з туризму на час карантину

Таким чином, перебуваючи вдома, ви маєте можливість заощадити кошти та пройтися найкрасивішими й найзагадковішими пам’ятками онлайн.

Відео дня

Мачу-Пікчу, Перу

Мачу-Пікчу, збудований в Андах на висоті 2430 м над рівнем моря, досі залишається загадкою людства. Серія 360-градусних зображень у віртуальному турі YouVisit досліджує різні куточки місцини. Тур також включає закадровий гід з інформацією про архітектуру та історію. З висоти пташиного польоту відправляйтеся в Air Pano – чудовими інтерактивними зображеннями, зокрема з вершини гори Мачу-Пікчу.

Христос Спаситель, Ріо-де-Жанейро

Ілюстрація REUTERS

Статуя Христа-Спасителя на вершині 710-метрової гори Корковадо є однією з найбільших у світі у стилі ар-деко. Для цього туру з мистецтва і культури Google використовує технологію Street View, що дозволяє відвідувачам «гуляти» по місцевості. Після заходу сонця вид з кінця пішохідної смуги виходить на все місто, зокрема на місцеві пляжі. 

Піраміди Гізи, Єгипет

Ілюстрація REUTERS

Читайте такожПережити карантин і не з'їхати з глузду: найкращі заспокійливі онлайн-трансляції природи (відео)

Піраміди Гізи були збудовані понад 4500 років тому на краю пустелі, де закінчується пісок і починається сучасний Каїр. Величезні споруди використовували як грандіозні гробниці для фараонів. У цьому віртуальному турі, з пішохідними маршрутами, можна побачили знамениті пам’ятки – Велику піраміду і піраміду Хефрена, а також великого Сфінкса на сході.

Ейфелева вежа, Франція

Ілюстрація REUTERS

Погляньте на одне з найбільш відвідуваних туристами місць у світі в інтерактивному турі, який вмить доставить мандрівників на оглядовий майданчик 324-метрової вежі. Додаткові цифрові виставки доповнять тур захопливими історіями про її будівництво. Є також 360-градусні знімки з висоти пташиного польоту.

Ангкор Ват, Камбоджа

Lor Teng Huy

Читайте такожТоп-10 найкращих віртуальних екскурсій в Україні

Ангкор-Ват або «місто храмів» є однією з найбільших релігійних пам’яток у світі. Спершу його збудували як індуїстський храмовий комплекс, присвячений богу Вішну, але поступово він перетворився у центр поклоніння буддистів. Цей віртуальний тур дозволить дослідити кілька чарівних храмів, зокрема п’ять веж самого Ангкор-Вата, та рожевий піщаник, де відбувалися зйомки голлівудського блокбастера «Лара Крофт: Розкрадачка гробниць».  Аби поглянути на живе місто, яким воно було у 13-му столітті, проект Virtual Angkor пропонує 360-градусну відеосимуляцію, створену разом з археологами та істориками.

Тадж-Махал, Індія

Ілюстрація REUTERS

Збудований як місце відпочинку для улюбленої дружини імператора Шаха Джахана, цей символ вічного кохання вважається однією з найкрасивіших будівель світу, що поєднує перський, ісламський та індійський архітектурні стилі. Повітряні 360-градусні зображення злітають над куполом і мінаретами, прикрашеними лотосами, з видом на річку Ямуна.

Стоунхендж, Британія

Ілюстрація REUTERS

Читайте такожТоп-10 найкращих віртуальних екскурсій у світі

Доісторичне місто Стоунхендж у Вілтширі датується 5 000 роками. Спершу це було просте заземлення, яке використовували для кремації з кільцем каменів навколо, доданих близько 2500 років до нашої ери. Віртуальний тур «Англійський спадок» складається з 360-градусних зображень з центру майданчика зі спливним відео про його розкопки, збереження і дизайн. Інші інтерактивні світлини CGI дають більше інформації про конструкції й ландшафт у різні періоди його історії.

Петра, Йорданія

en.wikipedia.org

Одне з найдавніших міст світу, було збудовано в ІІІ столітті до н.е. арабами. Будівлі рожевого кольору вже знайомі за фільмами «Повернення мумії», «Індіана Джонс» та «Останній хрестовий похід», хоч 85% всього міста залишається під землею. У цьому онлайн-турі є гід, який коментуватиме прогулянку біля пам’ятників Петри.  

Колізей, Італія

Ілюстрація REUTERS

Колізей – найбільший амфітеатр, збудований між 70 і 80 роками н.е., міг вміщати одразу від 50 до 80 тисяч глядачів. Давні римляни використовували його для гладіаторських боїв. Прогуляйтеся всередині або пролетіть над ним завдяки 360-градусним зображенням.

Чичен-Іца, Мексика

en.wikipedia.org

У давньому місті Чичен-Іца на мексиканському півострові Юкатан багато дивних і дивовижних архітектурних особливостей. Пірамід Ель-Кастільо у центрі має 365 сходів, що підіймаються по чотири боки. Двічі у рік під час рівнодення сходи відкидають тінь у формі змії на північ, об’єднуючись зі скульптурою змії. На інтерактивних знімках мандрівники зможуть обстежити давні культи майя.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.